ODAK Gazetesi’nin bu sabah saatlerindeki 11.11 haberinde yer alan umre organizasyonuna ilişkin mağduriyet iddialarının ardından, adı geçen firma açıklama yaptı. Firma, kendileri hakkında kullanılan “dolandırıcı” ibaresini kabul etmediklerini belirtti.

“TEKRARDAN GİDİŞ ORGANİZASYONU YAPILACAĞINI İLETTİK”

Firma tarafından yapılan açıklamada, haberde yer alan iddiaların gerçeği yansıtmadığı öne sürüldü. Açıklamada, “Tarafımıza yapılan ‘dolandırıcı’ ibaresini kabul etmiyoruz. Şahısların söylemleri asılsızdır” ifadelerine yer verildi. Yaşanan durumun bir mağduriyet gibi görünse de firma yetkililerinin aileyle hem telefonla hem de yüz yüze görüştüğü firmanın açıklamalarında belirtildi. Açıklamanın devamında ise, ailenin ofise davet edildiği ve yeniden umre organizasyonu yapılacağının kendilerine açıkça iletildiği, ilk etaptaki iletişimde bu teklifin kabul edildiği ifade edildi.

“ASIL MAĞDUR OLAN FİRMAMIZDIR”

Firma, daha sonra ailenin kendileri dışında başka bir firmayla anlaştığını öğrendiklerini ve bunun ardından ücret iadesi talep edildiğini aktardı. Yapılan açıklamada, önceki görüşmeler ve alınan onay doğrultusunda vize, konaklama ve diğer işlemler için ödemelerin gerçekleştirildiğinin aileye bildirildiği kaydedildi. Açıklamada, yaşanan sürecin bilet organizasyonundan kaynaklandığı ve firmanın da bu nedenle maddi kayıp yaşadığı savunuldu. Firma, uçak biletleme şirketinden kaynaklanan sorun nedeniyle aynı grup için iki kez ödeme yapmak durumunda kaldığını belirtti.

Afyon’da ilaç araştırmalarında yeni dönem! PharmAFSU hizmete açıldı
Afyon’da ilaç araştırmalarında yeni dönem! PharmAFSU hizmete açıldı
İçeriği Görüntüle

“MAĞDUR GRUBUMUZ KUTSAL TOPRAKLARDA”

Firma, bilet organizasyonundan kaynaklanan sorun nedeniyle mağduriyet yaşayan grubun şu anda ibadetlerini gerçekleştirmek üzere kutsal topraklarda bulunduğunu ve birkaç gün içerisinde Türkiye’ye döneceğini açıkladı. Firma açıklamasında, son ana kadar aileye yardımcı olmaya ve mağduriyetlerini gidermeye çalıştıkları belirtilirken, haberin ardından yapılan beyanatlar ve tehdit iddiaları nedeniyle hukuki yollara başvurulacağı bildirildi. Açıklamada, “21.07.2026 tarihinde arayarak tehdit eden şahsın oğlu” hakkında da gerekli hukuki işlemlerin başlatılacağı ifade edildi.

Firmanın ODAK Gazetesine özel yaptığı açıklamanın tamamı şu şekilde;

“12 ağustos ta cıkan habere istinaden tarafımıza yapılan dolandırıcı ibaresini kabul etmiyoruz. Şahısların söylemleri asılsızdır. Ancak olay bir mağduriyet gibi gözüksede durumu yetkili arkadaşlarımızın kendileriyle telefon ve yüz yüze görüşmeler sağlayarak ( Biz ofise davet ettik) bilgilendirmelerini yaptık. Tekrardan gidiş organizasyonu yapılacağını kendilerine ifade ettik. İlk başta kabul ettiler sonra bizim dışımızda başka firmayla anlaştıklarını sonradan öğrendiğimiz şahıslar bizden geri para iadesi istediler. Şahıslara önce ki görüşmeye ve onaylarından dolayı gerekli yerlere (vize, konaklama ve diğer) ödemelerinin yapıldığını kendilerine beyan ettik. Şahsın ailesi tarafından da aranıp tehdit edilmemize rağmen yardımcı olacağımız söyledik. Aslında bu olayda asıl firmamızda mağdur olmuştur. Uçak biletleme firmasından kaynaklanan durumdan dolayı firmamız iki kez ödeme yapmak durumumda kalmıştır. Çeyrek asırlık firmamızın bugüne kadar 10 binlerce misafirimizi ibadetlerini huzur içinde gerçekleştirmeleri için tüm organizasyonu kusursuz yapmaya çalışmaktayız. Misafirlerimize hiçbir mağduriyet yaşatmadık. Bilet organizasyonundan kaynaklı olan mağdur gurubumuzda çok şükür orda ibadetlerini yapmak üzere kutsal topraklarda. Birkaç gün içinde de ülkemize dönecekler. Son ana kadar mağduriyetlerini telafi etmeye çalıştığımız şahıslar için art niyet düşünmedik ama bu haber olayından sonra artniyetli olduklarını düşündüğümüz firmamız hakkında beyanatları veren şahıs ve tehdit eden (21.07.2026 tarihinde arayarak tehdit eden şahsın oğlu) için gerek hukuki işlemleri başlatacağız. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Kaynak: MERVE ÇELİK-EMİNE KINCAL