Milli Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürü Faruk Berat Akçeşme, Afyonkarahisar programı kapsamında Olgunlaşma Enstitüsü ve ek hizmet binasını ziyaret etti. Müdür yardımcıları Mevlüt Çınar ve Musa Dinçgez ile şube müdürlerinin eşlik ettiği ziyarette heyet, enstitü yöneticileri tarafından karşılandı.

Fotoğraf açıklaması yok.

AK Parti Kadın Kolları’ndan Türk Dünyası Öğrencilerine Anlamlı Buluşma
AK Parti Kadın Kolları’ndan Türk Dünyası Öğrencilerine Anlamlı Buluşma
İçeriği Görüntüle

Ziyaret sırasında kurum bünyesinde yürütülen geleneksel sanatlar, tasarım, üretim faaliyetleri ve kültürel mirasın yaşatılmasına yönelik çalışmalar hakkında kapsamlı bir sunum gerçekleştirildi. Atölyeleri tek tek gezen Genel Müdür Akçeşme, kilim dokuma tezgâhı başına geçerek üretim süreci hakkında bilgi aldı ve yapılan uygulamanın ardından tamamlanan dokuma kilimin kesim törenini gerçekleştirdi.

Programda değerlendirmelerde bulunan Akçeşme, Olgunlaşma Enstitülerinin kültürel mirasın korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması açısından önemli bir misyona sahip olduğunu belirterek, bu kurumların yerel değerleri ekonomik katma değere dönüştürmede ve yurt dışı tanıtım faaliyetlerinde stratejik rol üstlendiğini ifade etti. Ziyaret, hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

yazı görseli olabilir

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ