MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Sezer Küçükkurt’un MHP’nin kuruluşunun 55. Yıldönümü dolayısıyla 9 ana başlıkta paylaştığı 55 proje arasında yer alan Akıllı kent ve otobüs dolaşım sistemi hakkında da bilgiler verdi. Küçükkurt, “Şehiriçi toplu ulaşımda akıllı kent bilgi sistemleri devreye alınacak. Hangi minibüs hattı hangi güzergahları kullanıyor. Hangi  otobüs hattı nereden geçiyor, araçların kalkış ve varış saatleri cep telefonları vasıtasıyla öğrenebilecek. Belediye ve Özel Halk otobüslerinin yüzde 100 yerli ve elektrikli minibüslerle güncellenmesine yönelik çalışma gerçekleştirilecek” dedi.

sezer

ELEKTRİKLİ BİSİKLET İSTASYONLARI KURACAĞIZ

“Karsan ve Aselsan’ın ürettiği yüzde 100 yerli elektrikli minibüsler Afyonkarahisar’da da kullanılacak” diyen Başkan Adayı Küçükkurt, “Afyonkarahisar Belediyesi kendi elektrikli araç şarj tesislerini oluşturduğunda ulaşım maliyetleri azalacak. Böylece kent içi ulaşım fiyatları artmadığı gibi ücretsiz uygularına emeklilerden sonra tüm ilk dereceli öğrencilerin faydalanması hedeflenecek. Özellikle çarşı bölgesinde elektrikli bisiklet istasyonları kuracağız. İsteyen Afyonkarahisar’lılar ve misafirler bu bisikletleri kullanarak trafikten etkilenmeden yolculuk yapabilecek, tarihi ve turistik bölgeleri gezebilecekler” diye konuştu.

AKÜ Mühendislik Fakültesinde hangi konferans gerçekleştirildi? AKÜ Mühendislik Fakültesinde hangi konferans gerçekleştirildi?

KAMUOUYU SÜREKLİ BİLGİLENDİRİLECEK

Belediye yönetimi olarak herkesle yeni ve temiz bir sayfa açmak istediklerini ifade eden Başkan Adayı Küçükkurt, “Öteleyen ve iteleyen değil, kucaklayan bir belediye hedefliyoruz. En başta belediye personeli olmak üzere toplumun tüm kesimleri ile iyi diyaloglara önem verilecek. Belediye personelinin hak kaybına izin verilmeyecek, sosyal imkanları en iyi seviyede karşılanacak. Belediye personelin ücret politikasında adalet sağlanacak. İhalelerde şeffaflık ve adalet sağlanacak. Soysal medya, internet ve basın yoluyla ihaleler hakkında kamuoyu sürekli bilgilendirilecek. Belirli aralıklarla Belediyenin mali durum bilgisi halka anlatılacak. Belediye’nin mali durumu her zaman desteklenebilir halde olacak” dedi

sezer

Kaynak: GÖKHAN KOCAASLAN