Son zamanlarda sert bir düşüş yaşamasına rağmen, geçmiş yılların en yüksek kazandıran yatırım aracı olan Bitcoin, yatırımcıların dikkatini çekmeye devam ediyor. Ancak özellikle son dönemde yaşanan düşüşten sonra yatırımcılar tedirginlik yaşamaya başladı. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, Bitcoin hakkında yatırımcıları uyardı.

Fed faizinin büyük etkisi var

Bitcoin; bir yıl önce 29 bin dolar seviyelerindeyken, son zamanlarda 74 bin dolar seviyelerine kadar yükselerek yüzde 100’lük bir artış yaşadı. Bu yükseliş sürecinden sonra; Amerika Merkez Bankası’nın (FED) faiz indirimine gitmemesi sonrasında Bitcoin’de kayıplar yaşandı. Bitcoin, 73 bin dolar seviyelerine kadar yükseldikten sonra 56 bin dolar seviyelerine kadar geriledi.

Sadece 500.000 TL’ye sıfır Hyundai Bayon! Böyle kampanya ne görüldü ne duyuldu Sadece 500.000 TL’ye sıfır Hyundai Bayon! Böyle kampanya ne görüldü ne duyuldu

Halving artışı beraberinde getirecek mi? 

Bitcoin’in ödül yarılanması olarak bilinen Halving dönemine girmesi, genellikle yükselişin habercisi olarak görülüyor. Çünkü ödül yarılanmasıyla birlikte Bitcoin’in yaratılma hızı yüzde 50 oranında düşüyor. Söz konusu durumda; yeni Bitcoin arzının azalması, genellikle fiyatların yükselmesine yol açıyor.

40 Bin Doları görebiliriz

Bitcoin’in karşılaştığı satış baskısı yatırımcıları tedirgin ediyor. Bu konuda uzman isim Selçuk Geçer, bir canlı yayında açıklamalarda bulundu. Geçer, “Bitcoin 40 bin dolar seviyesini görebilir. Bu oldukça olası görünüyor. Özellikle bugüne dikkat edin. Kripto para piyasalarında kısa vadede bir geri çekilme yaşanabilir ancak orta ve uzun vadede çok yüksek seviyeleri görebiliriz.” şeklinde konuştu.

Kaynak: SEDA CAN