Merkezi Yemekhanede gerçekleştirilen iftar programına Rektör Prof. Dr. Karakaş’ın yanı sıra, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Gürbüz Bıdık, AKÜ personeli ve öğrenci kulüp ve toplulukların temsilcileri katıldı.

Rektör Karakaş Öğrenci Kulüp ve Toplulukları ile İftarda Bir Araya Geldi!

Programda açıklama yapan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AKÜ’nün en etkili öğrencileri ile bir araya geldiklerini belirtti. Karakaş, “Çünkü 35 bin öğrencimiz var. Bu 35 bin öğrenci içerisinde kulüplerde, topluluklarda ve benzeri oluşumlarda; ön plana çıkan, faaliyetlere katılan, bu faaliyetlere liderlik yapan dolayısıyla da bu faaliyetlerin içerisinde fiili olarak bulunan öğrencilerimizsiniz. Liderlik özellikleriniz ön plana çıktığı için buralardasınız. Yaptığınız işler bunu gösteriyor” diye konuştu.

Afyonspor kaptanları sahneyi hareketlendirdi! Afyonspor kaptanları sahneyi hareketlendirdi!

“SOSYAL ZEKA AKADEMİK ZEKAYI DA GÜÇLENDİREN BİR ÖZELLİĞE SAHİP”

Üniversite eğitiminin sadece öğrenme yaşantısından ibaret olmadığını kaydeden Karakaş, “Üniversite hayatı, sosyal ve kültürel yaşantı ile birlikte tamamlanan bir süreçtir. Üniversite, bir sosyalleşme sürecidir. Üniversite hayatının 3 ayağı vardır; birincisi, temel olanı öğrenme yaşantısıdır, diğerleri ise sosyal ve kültürel yaşantıdır. Üniversite kimliği bu 3 ayakla tamamlanır. Siz de bu 3 ayağın 3’ünde de yer alıyorsunuz. Büyük ihtimalle derslerinizde de başarılısınızdır. Çünkü sosyal zeka aynı zamanda akademik zekayı da güçlendiren bir özelliğe sahip. Siz sosyal zekası öne çıkan arkadaşlarımızsınız. Dolayısıyla hepinizi tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

“28 MART’TA TÜRKİYE’NİN İLK ASTRONOTU ALPER GEZERAVCI GELİYOR”

AKÜ’de etkinliklerin nitelikli bir şekilde çoğalarak yapılmasını desteklemeye devam ettiklerini ifade eden Karakaş, şunları söyledi:

“Geçtiğimiz yıllarda yaklaşık 2,5 yılımız pandemi ile geçti, 1 yıl deprem nedeniyle ayrı kaldık. Ben 2019 Nisan’ında Rektör olarak atandığımda eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, toplumsal hizmet ve uluslararasılaşma gibi üniversitelerin temel misyonları ile ilgili hayata geçirmek istediğimiz temel politikalarımız vardı. Kültürel ve sosyal alanda da projelerimiz vardı. AKÜFEST bunlardan birisiydi. 5. yıla giriyoruz. Geçtiğimiz 4 yıl içerisinde 1 tanesini gerçekleştirebildik. Nedeni; pandemi ve depremdi. Ama bu sene daha önce yaptığımızdan daha güçlü, daha çeşitlenmiş ve zenginleşmiş bir AKÜFEST planlıyoruz. Bilim, Teknoloji, Kültür, Sanat ve Eğlence Festivali olarak açılımını yaptığımız AKÜFEST’i hep birlikte gerçekleştireceğiz. Tabii ki bizim sosyal faaliyet alanımız ve sizlerin sosyal ve kültürel faaliyet alanınız sadece AKÜFEST ile sınırlı değil. Zaten siz, kendi kulüp ve topluluklarınızın işlevleri ve amaçları doğrultusunda faaliyetler yapıyorsunuz. Biz de bu faaliyetlere mümkün olduğunca destek vermeye gayret ediyoruz. Farklı alanlarda birikimleri olan kişileri üniversitemize davet etmeye devam edeceğiz. Valilik, belediye, sivil toplum kuruluşları ve iş dünyası ile yaptığımız iş birlikleri sayesinde sizlerin öncü rolü de eklenerek kültürel ve sosyal alandaki faaliyetlerimizi artırarak devam ettireceğiz. Sizler kendi alanlarınızdaki faaliyetlerde de destek bekliyorsunuz. Üniversitenin imkanları çerçevesinde bunları desteklemeye gayret ediyoruz. Yönetim olarak 7/24 saat hizmetinizdeyiz. 28 Mart 2024 Perşembe günü ise Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı Atatürk Kongre Merkezinde saat 16.00’da bir söyleşi gerçekleştirecek. Hepinizi bekliyorum.”

Kaynak: FATMA SEDA CAN