Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Karakaş, kadınların toplumda önemli bir role sahip olduğunu vurgulayarak, "huzurlu ve sağlıklı bir toplumun asli aktörleri olan kadınların sevgiyi, fedakârlığı ve üretkenliği temsil ettiğini" belirtti.

Başkan Köksal ODAK’ı kutladı! Başkan Köksal ODAK’ı kutladı!

08Şubat2402

Mesajında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda 1977 yılında kabul edilen 8 Mart'ın Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmasını hatırlatan Karakaş, ülkelerin gelişmişlik düzeyinin kadınların toplumdaki güç ve değer seviyesiyle ölçüldüğünü ifade etti.

Kadınlar Toplumun Temel Taşlarıdır

Karakaş'ın mesajında şu ifadelere yer verdi: "Fedakârlıkları, emekleri, birikimleri ve engin duygu dünyalarıyla geleceğimizin şekillendirilmesinde hayati role sahip olan kadınlarımız, başta aile olmak üzere toplumun her bir katmanında en önemli yapı taşımız, dünyamızı daha yaşanılası hale getiren değerli varlıklarımızdır."

Kadınların Başarısı ve Katkıları

Karakaş, kadınların insan hak ve özgürlüklerinin gelişmesinde, demokrasi kültürünün yerleşmesinde büyük rol oynadığını belirtti. Ayrıca kadınların eğitimden bilime, sanattan siyasete hayatın her alanında başarı ile yer aldığını vurguladı.

Son olarak, Karakaş mesajında, kadınların toplumda varlıklarıyla onurlandığını ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak, tüm kadınlara sağlık ve esenlikler diledi.

Kaynak: TUĞBA ÖZKAN