Afyonkarahisar’da yaşayan 17 yaşındaki muaythai sporcusu Ata Kadir Küçükekşi, spor hayatındaki başarılarının yanı sıra çalışkanlığıyla da dikkat çekiyor. Lise öğrencisi olan Küçükekşi, bir yandan kulübünde antrenmanlarını sürdürürken bir yandan da Ambaryolu’nda bulunan bir baklavacıda çalışarak harçlığını kazanıyor.

RİNGDE BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR

Muaythai sporunda il ve bölge şampiyonalarında birincilikler elde eden genç sporcu, geçtiğimiz yıl Kırklareli’nde düzenlenen Türkiye Gençler Muaythai Şampiyonası’nda üçüncülük derecesi elde etti. Spor kariyerini daha ileriye taşımayı hedefleyen Küçükekşi, elde ettiği başarıların ardından yeni şampiyonluklar için çalışmalarını sürdürüyor.

OKUL, İŞ VE SPOR ÜÇLÜSÜNÜ BİR ARADA YÜRÜTÜYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Bölgesel Savaş Uyarısı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Bölgesel Savaş Uyarısı
İçeriği Görüntüle

Lise eğitimine devam eden Küçükekşi, okuldan arta kalan zamanlarında baklavacıda çalışarak hem ticareti öğreniyor hem de harçlığını kazanıyor. İki yıldır belirli günlerde iş yerinde görev aldığını belirten genç sporcu, müşteri ilişkileri ve satış konusunda deneyim kazandığını ifade etti.

Küçükekşi, muaythai sporunun kendisine özgüven kazandırdığını vurgulayarak, “Okuldan sonra boş zamanlarımda baklavacıda satış ve pazarlama bölümünde çalışıyorum. İki yıldır belirli günlerde buraya geliyorum. Müşterilerle sürekli iletişim halindeyim ve ticareti öğreniyorum. İnşallah zamanla baklava yapımını da öğreneceğim. Buradan sonra akşamları muaythai antrenmanlarıma gidiyorum. Ustam da spordaki başarılarımı takdir ediyor. Allah razı olsun sürekli yanımdalar ve destek oluyorlar. Muaythai’de yeni başarılara imza atmak istiyorum” dedi.

“BÖYLE GENÇLERİMİZİN ELİNDEN TUTMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Baklavacı esnafı Salih Sayır ise genç sporcunun azimli ve çalışkan bir karaktere sahip olduğunu belirterek, Küçükekşi’nin iki yıldır iş yerinde part time olarak çalıştığını söyledi. Sayır, gençlerin hem spor hem de iş hayatında gelişmelerine destek olmayı önemsediklerini dile getirdi.

Sayır, “Ata Kadir iki yıldır belirli günlerde iş yerimize geliyor. Biz de böyle gençlerimizin elinden tutmaya çalışıyoruz. Zamanının büyük kısmını okuluna ve sporuna ayırıyor. Kalan zamanlarında iş yerimize gelip bizimle çalışıyor. Baklavacılığa da meraklı ve ticareti öğrenmek istiyor. Spor hayatında da her zaman yanında olmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: CEMİLE KAYTAN