Başarılı oyuncu Rıza Kocaoğlu, ilk bölümüyle ortalığı kasıp kavuran İnci Taneleri dizisinin kadrosuna dahil oldu. Kocaoğlu, dizide "Nusret" karakterine hayat verecek ve izleyicileri etkisi altına alacak.

Wdew

Yılmaz Erdoğan, Hazar Ergüçlü, Selma Ergeç, Kubilay Aka, Güven Kıraç ve Yasemin Baştan'ın başrollerini paylaştığı "İnci Taneleri" reyting tablolarında çıtayı yükseğe taşıdı. Dizinin ilk bölümü, izleyicilerin büyük bir ilgisini çekerek rekor bir açılış yaptı. Şimdi ise Rıza Kocaoğlu, Kubilay Aka'nın yanında oyuncu kadrosuna dahil oluyor ve dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor.

dilber

Gazeteci Birsen Altuntaş'ın duyurduğu habere göre, İnci Taneleri, Dilber'in pavyon dansı ile internette hızla yayılan ve popüler olan ilk bölümüyle kısa sürede akımların odağı oldu. YouTube'da büyük ilgi gören dizinin ilk bölümü 17 saatte 2 milyon izlenmeyi aşarak büyük bir başarı elde etti.

Rıza Kocaoğlu, bu popüler dizide cezaevinde yatan Nusret karakterini canlandıracak. Kocaoğlu, karakteriyle hapishane sahnelerinde başlayıp, ilerleyen bölümlerde dizinin dinamiklerini daha da artıracak.

RIZA KOCAOĞLU KİMDİR?

Türk sinema ve dizi sektörünün yetenekli isimlerinden Rıza Kocaoğlu'nun sanat serüveni, Dokuz Eylül Üniversitesi Oyunculuk Bölümü'nden mezun olduktan sonra hızla başladı.

Gngfn

İzmir doğumlu olan Kocaoğlu, Çağan Irmak'ın yönetmenlik kariyerinde ilk filmi olan "Bana Şans Dile" ile sinema dünyasına adımını attı ve bu filmdeki rolüyle Şile Büyülü Fener Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülüne layık görüldü.

Kocaoğlu, sinemadaki başarısını "Av Mevsimi", "Kaybedenler Kulübü" gibi filmler ve "Kuzey Güney", "Ezel" gibi reyting rekortmeni dizilerle sürdürdü. Tiyatro sahnesinde de "Vur/Yağmala/Yeniden", "Kürklü Merkür" gibi oyunlarda izleyiciyle buluşan Kocaoğlu, 2012 yılından itibaren "Karadayı" dizisinde Komiser Yasin karakteriyle kamera karşısına geçti.

Riza Kocaogl

Kişisel hayatında da futbola olan merakıyla tanınan Rıza Kocaoğlu, babası İsmail Kocaoğlu gibi Göztepe Spor Kulübü'nün tutkulu bir taraftarı. Sanatçı, dizi ve sinema çalışmalarının yanı sıra tiyatro oyunlarıyla da adından söz ettirmeye devam ediyor. Sanat dünyasında 20 yılı aşkın süredir aktif olan Rıza Kocaoğlu'nun rol aldığı tiyatro oyunları ve film/dizi projeleri arasında çok sayıda öne çıkan yapımları bulunmaktadır.

TİYATRO OYUNLARI

Vur/Yağmala/Yeniden

Kürklü Merkür

Hakimiyeti Milliye Aş Evi

Gelin ile Kaynana

Bizans Düştü

FİLMLERİ VE DİZİLER

2016 - 2017 İçerde Davut

2016 İstanbul Sokakları Cemil

2015 Dünyanın En Güzel Kokusu Hakan

2015 Filinta Celal

2013 Behzat Ç. Ankara Yanıyor Pembo

2012-2015 Karadayı (dizi) Komiser Yasin-Kibrit

2011-2012 Kuzey Güney Ali

2011 Labirent Haluk

2011 Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm Pembo

2010 Kaybedenler Kulübü -

2010 Av Mevsimi Asit Ömer

2010-2011 Ezel Temmuz

2010 Elif Oğuz

2009 Başka Semtin Çocukları Neco

2009 Sonsuz -

2009 Elveda Rumeli Hacı Ali

2008 Ulak (film) -

2008 Sınıf Cüneyt

2007 Emret Komutanım: Şah Mat Obsesif Tuncay

2005 Organize İşler -

2004 Gece Yürüyüşü Metin

2004 Ruhun Duymaz Erdi

2001 Yeni Hayat -

2001 Bana Şans Dile Bahadır

Kaynak: FATMA SEDA CAN