Dr. Murat Çan, "21. yüzyılda Burdur'da çok büyük çapta bir sağlık skandalıyla karşı karşıyayız" diyerek Burdurlulara başsağlığı dileklerini iletti. Çan, Burdur Diyaliz Ünitesi'nde 30'un üzerinde hastanın aynı gün içerisinde çok ağır klinik tablolar yaşadığını ve bunun bir toksik madde maruziyetinden kaynaklandığını belirtti. Ayrıca, bu olayın yönetiminin yetersiz olduğunu ve sağlık politikalarının çöktüğünü vurguladı.

Sağlık Yönetimi Zafiyeti

Afyon, Burdur ve Antalya'da yapılan değerlendirmelerde büyük bir sağlık yönetimi zafiyeti gördüklerini belirten Çan, Burdur'da sağlık müdürü, vali ve başhekimle görüşmek için büyük çaba harcadıklarını ancak başarılı olamadıklarını ifade etti. Yönetimde keyfiyet ve şeffaflık eksikliği olduğunu vurgulayan Çan, gelinen noktada bir can kaybının yaşandığını ve bu durumun denetimsizlikten kaynaklandığını söyledi.

Tek Adam Rejimi Eleştirisi

Çan, mevcut sağlık politikalarının ve tek adam rejiminin yönetimindeki başarısızlıklara dikkat çekerek, Burdur'daki sağlık skandalının bu sistemin bir sonucu olduğunu belirtti. Meclise döndüklerinde bu konuyu gündeme getireceklerini ve toplumun bu durumu fark etmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Sağlık Bakanı'na Çağrı

Çan, Sağlık Bakanı'nın yaşanan mağduriyetleri topluma anlatmak zorunda olduğunu, bu durumun üstünün örtülmeye çalışılarak gizlenemeyeceğini ifade etti. Burdur'daki olayın hassasiyetle ele alınması gerektiğini belirterek, konuyu ortaya çıkaran ve kamuoyuyla paylaşan Burdur milletvekiline teşekkür etti.

Kaynak: CEMİLE KAYTAN