İl dışı sevkler yüzde 70’e yakın azaldı, yeni hedef ise “tamamen sıfırlamak”. Sinanpaşa Devlet Hastanesi, üniversite işbirliğiyle üçüncü basamak hizmetlerinin de verileceği yeni merkez haline geliyor.

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) ile Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü arasında, kentte sunulan sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi ve işbirliğinin artırılması amacıyla önemli bir protokol imzalandı.

Törende konuşan İl Sağlık Müdürü Hakkı Öztürk, protokolün Afyonkarahisar’ın sağlık vizyonu açısından yeni bir dönemin başlangıcı olduğunu belirterek sözlerine başladı. Bu işbirliğinin hem mevcut kapasitenin daha verimli kullanılmasını hem de yeni projelerin hayata geçirilmesini sağlayacağını ifade eden Öztürk, “Bugün sizlerle, ilimizde yapılacak sağlık projeleri ve üniversitemizle yürütülecek ortak çalışmalar hakkında bilgi paylaşmak üzere bir araya geldik. Bu mübarek günde imzaladığımız protokolün, şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

8B9F03D2 5B23 4405 9Fa3 C90792F51Aa7

“AFYONKARAHİSAR SAĞLIKTA BÜYÜK GELİŞME KAYDETTİ”

Türkiye’nin son 25 yılda sağlık alanında çok önemli bir ilerleme kaydettiğini vurgulayan Öztürk, Afyonkarahisar’ın da bu gelişimden büyük pay aldığını söyledi. Kentte birinci basamak sağlık hizmetlerinden devlet hastanelerine, üniversite hastanesinden 112 acil sağlık hizmetlerine kadar tüm alanlarda güçlü bir altyapı oluşturulduğunu paylaşan Öztürk, “Bugün itibarıyla Afyonkarahisar, halkın ihtiyaçlarını büyük ölçüde karşılayabilen bir sağlık kapasitesine sahiptir” dedi.

HER ALAN GİBİ SAĞLIKTA İHTİYAÇLAR DEĞİŞTİ

Ancak her alanda olduğu gibi sağlıkta da ihtiyaçların değiştiğini belirten Öztürk, “Gerek tesislerimiz gerek donanımlarımız gerekse insan kaynağımız sürekli güncellenmek zorunda. Bu yüzden hem yeni yatırımları şehrimize kazandırmak hem de mevcut kapasitemizi en verimli şekilde kullanmak için çalışmalar yapıyoruz” diye konuştu.

Afyonkarahisar’ın Talepleri TBMM’de Masaya Yatırıldı
Afyonkarahisar’ın Talepleri TBMM’de Masaya Yatırıldı
İçeriği Görüntüle

İL DIŞI SEVKLER YÜZDE 70 AZALDI

Öztürk’ün konuşmasında dikkat çeken başlıklardan biri de il dışı sevklerin azaltılması oldu. Göreve başladıkları günden bu yana AFSÜ ile güçlü bir işbirliği yürüttüklerini söyleyen Öztürk, özellikle acil başvurularda sevklerin önemli ölçüde düştüğünü belirtti. “Yılın ilk yarısında 150–200 seviyesinde olan il dışı sevkler bugün 50’lere kadar gerilemiş durumda. Bu sayıyı daha da düşürmek için eksik alanlarımızı tespit ediyor ve hızla çözüm üretiyoruz.” dedi.

NÜKLEER TIP HİZMETLERİ TEK ÇATIDA TOPLANIYOR

Konuşmada, ileri tanı ve tedavi kapasitesine yönelik önemli bir adımın daha atıldığı duyuruldu. Devlet Hastanesi’nde bulunan bazı ileri teknolojik tıbbi cihazların, AFSÜ’nün bağımsız Nükleer Tıp Binası’nda hizmet vereceği ifade edildi. Bu uygulama sayesinde vatandaşlar tanı ve tedavi süreçlerinde daha bütüncül ve tek merkezden hizmet alabilecek.

SİNANPAŞA DEVLET HASTANESİ İÇİN YENİ GÖREV

İl Sağlık Müdürü Öztürk’ün açıklamalarına göre, yakın zamanda hizmete giren Sinanpaşa Devlet Hastanesi de protokol kapsamındaki önemli merkezlerden biri olacak. Rektörlükle yapılan çalışmalar sonucunda, hastanede hem Sağlık Bakanlığı poliklinik ve yataklı hizmetleri devam edecek hem de üniversitenin üçüncü basamak sağlık hizmetleri verilecek. Ayrıca AFSÜ’nün burada palyatif bakım ünitesi açarak yatak kapasitesine destek sağlayacağı aktarıldı. Öztürk, bu adımın yalnızca Sinanpaşa’ya değil, Afyonkarahisar’ın tüm güney ve batı aksına da ciddi hizmet çeşitliliği kazandıracağını ifade etti.

“AFYONKARAHİSAR KENDİ KENDİNE YETEN BİR SAĞLIK İLİ OLACAK”

Sağlık Bakanlığı’nın tüm sağlık yapısını bir bütün halinde yürüttüğünü ifade eden Öztürk, Afyonkarahisar için en büyük hedeflerinin, ilin tamamen kendi kendine yeten bir sağlık kenti haline gelmesi olduğunu vurguladı. Öztürk, sözlerini şöyle tamamladı: “Afyonkarahisar’ı yalnızca kendi ihtiyacını karşılayan değil, aynı zamanda bölge illerine de hizmet eden güçlü bir sağlık üssü haline getirmek istiyoruz. OBESİT E Merkezi ve yara bakım merkezimiz il dışından yoğun talep alıyor. Bu başarıları artırarak devam ettireceğiz. Protokolün hayırlı olmasını diliyor, katılımınız için hepinize teşekkür ediyorum.”

Kaynak: Gökhan Kocaaslan - Cemile Kaytan