Ülkemizde her gün bir kadının ölüm haberi ile sarsılıyoruz. Cinayetler o kadar vahşetle işleniyor ki; bazen dünyada hiç merhamet kalmadığını düşünüyorum. Bir insan bir insana nasıl bu derece zarar verip hiçbir şey olmamış gibi davranabilir aklım almıyor gerçekten. Bu kişilere bu hakkı kim veriyor nasıl bu kadar rahat insanın canına kast edebiliyorlar bilmiyorum. Ama bildiğim bir şey var o da; hiç kimse ne sebeple olursa olsun kimseyi öldüremez. Her gün biraz daha geliştiği iddia edilen dünya; acımasız, vicdansız, merhametsiz ve kötü insanların gelişmemiş beyinlerine hapsolmuş kötü planları ile dolu.

Şebnem Şirin…

O’nu sevdiğini iddia eden bir ruh hastası tarafından boğazı kesilerek öldürülen, en güzel yaşlarının baharında katledilen genç bir kadın. Daha yaşamayı ve gerçekleştirmeyi planladığı birçok şeyi gerçekleştiremeden ayrılmak istediği sevgilisi yüzünden toprağın altına girmek zorunda kalan gencecik bir kadın. Üç günlük dünyada başkasının hayatına kast etmesi ile solan bir genç kadın. Pınar Gültekin, Münevver Karabulut, Emine Bulut gibi sevgi, aşk kisvesi adı altında acımasızca katledilen ve bu kisvenin ona da diğerleri kefen olduğu bir genç kadın.

Sevginin ve aşkın; bahane olarak kullanılma durumu…

Bana; “Birine, neden birini öldürdüğü sorulduğu zaman verilebilecek en alakasız cevap nedir?” diye sorulursa verebileceğim örnekler; “onu seviyordum”, “ona aşıktım” cevapları olurdu. Sevgi ve aşk masum duygulardır. Birine zarar verecek kadar gözü kararan kişi; sevgi veya aşkın etkisinde değil; kin nefret ve takıntının etkisindedir. Canice işlenen cinayetleri bu masum duygulara mal eden insanların sevgi ve aşk duygularının nasıl duygular olduğunu bildiklerine inanmıyorum.

İsteklerim ve isteklerimin gerçek olabilmesi için yapacaklarım…

Daha neler göreceğiz bilmiyorum ama ben daha fazla kimse ölmesin, herkes hayatını, hayallerini ve umutlarını yaşasın istiyorum. Şiddet gören, birçok açıdan baskı uygulanan insanların daha çok sesinin duyulmasını istiyorum. Üç günlük dünyanın, üç gününü de keyifle yaşayalım istiyorum. Belli ki çok şey istiyorum. Ben kimsenin görmek istemediği şeyleri gören bir göz olarak; farklı bir açıdan herkese bütün yanlış bulduğum şeyleri göstermek için yazacağım. Sesinize ses olabilmek için direneceğim. Varlığımı gözlerine sokarak “Buradayız ve hep var olacağız” diyeceğim. Hepimiz adına savaşarak, yanlış olan her şeyin karşısında duracağım.