Çapa yaparken ayağını makinaya kaptırdı Çapa yaparken ayağını makinaya kaptırdı

Genelgede, kadına yönelik şiddetin önlenmesi için bütüncül yaklaşımlarının ve toplumsal dayanışmanın önemi altı çizilerek, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, eğitim kurumları ve bireylerin katılımının vazgeçilmez olduğu ifade ediliyor.

Bu çerçevede, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın öncülüğünde 2021-2025 yıllarını kapsayan "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele IV. Ulusal Eylem Planı"nın hazırlandığı ve yürürlüğe girdiği hatırlatılıyor. Toplumsal farkındalığın artırılması ve şiddet mağdurlarının desteklenmesi adına bir dizi tedbirin alındığı bu plan, ilgili tüm tarafların katkıları ile şekillenmiş durumda.

Kadına yönelik şiddeti önleme, mağdurları koruma ve güçlendirme hedeflerini pekiştirmek amacıyla, tüm kurumlar ve kuruluşlar tarafından hukuki ve idari adımların atılmasının süreceği, şiddete sıfır tolerans anlayışının benimsendiği belirtiliyor. Kanun kapsamında koruma altına alınan kişilere yönelik hizmetlerin gizlilik ve güvenlik prensipleri gözetilerek sunulması gerektiği de vurgulanarak, bu kişilere yönelik tedbirlerin alınacağı ve adalet erişiminin kolaylaştırılacağı kaydediliyor.

Editör: Duygu Özger