Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, Zafer Haftası Kutlamaları"nda konuştu.

Afyonkarahisar’ın, her karışında amansız bir mücadelenin verildiği, Türk askerinin azim ve cesaretle düşman ordularında geçit vermediği ve sonunda zaferin kazanıldığı toprakların şehri olduğunu vurgulayan Vali Yiğitbaşı, “Kurtkaya'da, Kalecik'te, Kocatepe'de, Zafertepe'de, Mustafa Kemal Atatürk'ün başkomutanlığında, Yüzbaşı Agah Efendi'nin yeryüzünün en imanlı ordusu ile birlikte verdiği mücadelenin izleri bugün hala görülüyor. Adeta o topların sesleri duyuluyor. Atılan bombaların dumanları tütüyor. göğüslerini siper ederek yürüdükleri tel örgülerin parçalanmış hali Zafer'in 101. yıl dönümünde adeta gözlerimizin önünde tüm gerçekliğiyle duruyor. Ülkemizde ve Afyonkarahisarımız da üzerinde yürüdüğümüz toprak, aziz şehitlerimizin kahramanca mücadelesi ve üstün fedakarlığıyla, “Şüheda fışkıracak toprağı sıksan da şüheda” ifadeleri karşılığını buluyor” dedi.  

TÜRKİYE YENİLMEZ BİR ÜLKE

Büyük Taarruz ile birlikte Türkiye’nin yenilmez bir ülke haline geldiğini söyleyen Vali Yiğitbaşı, “26 Ağustos 1922 tarihinde sabah saat 4.30'da başlayan büyük taarruzun zafere giden yolu Kocatepe’de açıldı ve zaferin ruhu tam 101 yıldır bu topraklardan hiç eksilmedi. Aziz milletimizin ezanı, bayrağı, vatanı ve namusu için bütün imkanlarını seferber ederek ortaya koyduğu bu destansı mücadele hemen şu tepenin ardında bir umuda, geleceğe ve koskoca Yenilmez bir Türkiye'ye dönüştü. İşte bu toprakları işgale gelen Emperyalist güçlerin hesap etmedikleri tek şey aziz milletimizin zürriyet ve istiklaline olan bağlılığıydı. Kocatepe'de maziden atiye bağımsızlık aşkıyla canını siper edenlerin büyük zaferi bize 101 yıl sonra bugün aynı yerde 36. alay altıncı bölüm, işte yanı başında aziz şehitlerimizi büyük bir onurla tekrar yad imkanını verdi. Büyük Taarruz sadece orduların değil aslında bir milletin ve istiklalini kurtarma azminin zaferidir aynı zamanda” ifadelerini kullandı.

YA İSTİKLAL YA ÖLÜM

Bu azmin Türk toplumunu yarınlara dolu dizgin taşıyacağını dile getiren Vali Yiğitbaşı, “Düşmanın gözlerinin içine bakarak, “Ya istiklal ya ölüm” naralarıyla kazanılan bu büyük zafer, kadın, erkek, genç, yaşlı demeden binlerce kahramanın omuzlar üstünde yükseldi. O kurtuluşun kahramanları ki ülkemizin istiklal ve hürriyetini kendi canlarını feda ederek bugüne ulaştırdılar. Yüzbaşı Agah Efendi’den, Sütçü İmam’a, Yörük Ali'den, Üsteğmen Feyzullah'a, Şahin Bey'den, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e kadar tüm kahramanlarımız vatanın kurtuluşu için varını yoğunu ortaya koydu. Onlar ki Sarıkamış'ta bir öykü, Çanakkale'de bir türkü, Sakarya’da bir süngü, Dumlupınar'da bir ülkü, Kocatepe'de ezelden hürdü. Diğer taraftan büyük zafere giden yolu ilmek ilmek işleyen bir çocuğu büyütür gibi adeta kucağında zaferi büyüten kadınlarımız, analarımız da bugünümüzün en büyük mimarlarındandır. Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk bir demecinde bu durumu şöyle ifade eder, “Dünyada hiçbir milletin kadını, ben Anadolu kadınından fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar emek verdim diyemez. Erkeklerden kurduğumuz ordunun, hayat kaynaklarını kadınlarımız işletmiştir. Çift süren tarlayı eken, karnındaki yavrusuyla yağmur demeyip, kış demeyip cephenin ihtiyaçlarını karşılayan hep onlar hep o yüce fedakar o ilahi anadolu kadını olmuştur” dedi.

Vali Yiğitbaşı, kadın, erkek, genç, yaşlı tüm kahraman şehitlere ne kadar minnet ve şükranlar edilse de az olacağını ifade ederek, vatan uğruna canlarını ortaya koymuş tüm şehitleri ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarına ve şükranlarını ileterek konuşmasına son verdi. >>HABER: NURBANU SOY

 

 

Tatil bölgesinde sudan ucuza arsa fırsatı! Milli Emlak zararına satıyor! Tatil bölgesinde sudan ucuza arsa fırsatı! Milli Emlak zararına satıyor!

 

#odakgazetesi #afyonkarahisar #güncel #kübragüranyiğitbaşı #şehit #büyüktaarruz #gündem #afyonhaber

Editör: TE Bilisim