Cumhuriyet Halk Partisi'nin CHP'nin 2 günlük 38. olağan kurultayı bugün başlıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun divan başkanlığını yapacağı kurultayda bugün genel başkan seçimi yapılacak. Yarın ise Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu için seçimler düzenlenecek.

14 Mayıs seçimlerinin ardından "değişim" yönelimli bir atmosferde gerçekleşecek toplantının geri sayımı tamamlandı. Temmuzda başlayan ve mahalle delegelerinin seçimiyle başlayan, ilçe ve il kongreleriyle devam eden kongre süreci, bugün ve yarın gerçekleştirilecek 38. olağan kurultay ile birlikte tamamlanacak. Ankara Arena Spor Salonu'nda bugün saat 10.00'da hazirun cetvellerinin imzaya açılmasıyla başlayacak olan kurultay, genel başkanlık için adaylık imzalarının toplanmasına sahne olacak. Daha sonra genel başkanlık seçimi yapılacak.

Genel Başkanlık yarışında 1370 delege oy kullanacak. Genel Başkanlık koltuğu için isimler arasında mevcut genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel gibi kıyasıya bir yarış olması bekleniyor.

Halk Günü toplantısında konuşan Köksal; Vatandaşlardan tek bir şey istedi! Halk Günü toplantısında konuşan Köksal; Vatandaşlardan tek bir şey istedi!

Afyonkarahisar CHP teşkilatının temsilcileri de kurultayda oy kullanacak. Bu kapsamda Afyonkarahisar adına 12 delege ve 1 milletvekili oy kullanacak. FADİME ÖZKARAN

                                              

Editör: Fadime Özkaran