Konu ile ilgili İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, “Ülkemizde son yıllarda yaşanan küresel iklim değişikliği kaynaklı ve özellikle son yılların en sıcak döneminin yaşanması nedeniyle tarla faresi popülasyonundaki artış ekili ve dikili alanlarda zarara neden olmuştur. Tarla faresi mücadelesi konusunda il ve ilçe müdürlüklerimizce çiftçi eğitim toplantıları yapılmakta ayrıca arazi sürveyleri ile popülasyonun takibi yapılmaktadır.

  Tarla faresi ile mücadelede en etkili yöntem zehirli yem uygulamasıdır. Son dönemdeki popülasyon artışından dolayı zehirli yem yapımında kullanılan çinko fosfür etken maddesinin ülkemizdeki stokları tükenmiştir. Bakanlığımızın girişimleri ile yurt dışından temin edilen ve il müdürlüğümüze tahsis edilen çinko fosfür etken maddesi ile zehirli yem yapımına başlanmıştır.

O iddia gerçek değil ! O iddia gerçek değil !

İlçe Müdürlüklerimize zehirli yem tahsisleri yapılmıştır. Tarla faresi mücadelesinde zararlının bulunduğu tarlalar ve tarla kenarları ilaçlanmalıdır. Üreticilerimiz il ve ilçe müdürlüklerimizden zehirli yem tenim edebilirler” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA