2023-2024 Okul Sporları faaliyet programında yer alan Futbol Yıldız Kızlar Yarı Final Şampiyonası 16-19 Nisan tarihleri arasında Denizli’de yapıldı. Turnuvaya Afyonkarahisar’dan Taşoluk Fatih Ortaokulu katıldı.

Grubunun ilk maçında Bursa ile 1-1 berabere kalan Taşoluk, penaltılarda rakibini mağlup ederek güçlü bir başlangıç yaptı. Konya'yı 3-1, Manisa'yı ise 2-0 yenerek adını yarı finale yazdıran Taşoluk, çapraz eşleşmede Antalya ile karşı karşıya geldi. Bu zorlu maçtan da 0-0 beraberlikle ayrılan Taşoluk, penaltılarda Antalya'yı yenerek finale yükselmeyi başardı.

Taşoluk Fatih Ortaokulu, 22-27 Mayıs’ta Uşak’ta yapılacak Okul Sporları Yıldız Kızlar Futbol Türkiye Şampiyonasında da birinciliği hedefliyor.

Taşoluk Fatih Ortaokulu'nun bu başarısı, büyük şehir takımlarına rağmen elde edilmesiyle daha da anlam kazandı. Küçük bir ilçeden çıkan bu genç yıldızlar, azimleri ve çalışmalarıyla Türkiye'nin en iyileri arasına girmeyi başardılar.

Güreş’ten sonra Futbolda da Türkiye’nin Yıldızı Taşoluk!

Şimşir kadro mu belirliyor? Şimşir kadro mu belirliyor?

Taşoluk güreş yıldız kızlar ve genç kızlarda Türkiye’nin en iyileri arasında yer alıyor. Güreş’ten sonra futbol branşlarındaki bu başarısı da tüm şehre ilham kaynağı oldu. Bu gençlerin başarısı, diğer okullar için de bir teşvik unsuru olacak ve Afyonkarahisar'da spora olan ilginin artmasına katkıda bulunacaktır.

Taşoluk Fatih Ortaokulu'nu ve bu muhteşem başarıyı elde eden tüm futbolcuları tebrik ederiz! Onların başarısı, bize her şeyin mümkün olduğunu gösteriyor.

Kaynak: BÜLTEN