Altın fiyatlarında düşüş devam ediyor. Altının gram fiyatı, bugüne önceki kapanışın yüzde 0,8 altında başlayarak 2 bin 420 lira seviyesinde işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 4 bin 20 lira, Cumhuriyet altını ise 16 bin 10 liradan satılıyor.

Altındaki Düşüş Yanıltmasın, Her An Yükselişe Geçebilir

Altının ons fiyatı da şu sıralarda yüzde 0,7’lik bir düşüşle 2 bin 320 dolardan işlem görüyor. Analistler, yarın açıklanacak olan Fed’in faiz kararı ve sonrasında Fed Başkanı Jerome Powell’ın açıklamalarının piyasalar tarafından yakından takip edileceğini belirtiyorlar.

Prim veya yaş bekleyenler için yeni dönem başladı! Bu kişiler 8 yıl erken emekli olacak Prim veya yaş bekleyenler için yeni dönem başladı! Bu kişiler 8 yıl erken emekli olacak

Piyasa uzmanlarından İslam Memiş, Ekol TV’de altın fiyatlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunarak yatırımcıları uyarıyor. Herhangi bir gerilim durumunda altın fiyatlarının yeniden yukarı yönlü hareket edebileceğini ifade eden Memiş, bu yıl için hem ons altın hem de gram altında pozitif beklentilere sahip olduklarını dile getiriyor.

Ons altında 2600-3000 dolar seviyelerine doğru bir hareket beklendiğini belirten Memiş, gram altında da 3 bin ila 3 bin 500 lira seviyelerine doğru bir yükseliş öngörüyor. Altındaki düşüşlerin, kalıcı olmayacağını vurguluyor. 

Kaynak: İHA