Kurtulmuş’u ilçeye gelişinde Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş karşıladı. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanan TBMM Başkanı, programına Şuhut’ta bulunan ve Büyük Taarruz hazırlıklarının yapıldığı Atatürk Evi’ni ziyaret ederek başladı.

Numan Kurtulmuş: Bu millet emperyalistlere asla eyvallah etmez
Numan Kurtulmuş: Bu millet emperyalistlere asla eyvallah etmez
İçeriği Görüntüle

D3E6352A 0Be7 48B9 B951 1562E6A6A64A

Numan Kurtulmuş burada yaptığı açıklamalarda , “Büyük Taarruz öncesinde büyük hazırlığın yapıldığı bu Şuhut’taki evde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve komutanlarını, bu büyük mücadeleye omuz veren nice isimsiz kahramanları birlikte hatırlamak, yâd etmek için bir araya geldik. Öncelikle tarihte yaşadıklarımız, bu büyük olayların hepsi bizler için bir eğitmendir, bir öğreticidir. Millet olarak ihtiyacımız olan öncelikle tarih bilincimizi, millet olma bilincimizi ve millet olarak ayakta güçlü bir şekilde durma ve ileriye doğru mücadele etme ahdimizin kararlılığımızı bize hatırlatan önemli dönüm noktalarıdır.” dedi.

770Ffa3D 1C73 446C 8165 7Fcd564E1Ff6

“BÜYÜK TAARRUZ, KURTULUŞA GİDEN YOLUN EN ÖNEMLİ DÖNÜM NOKTASIDIR”

Konuşmasında Büyük Taarruz’un tarihsel önemine vurgu yapan Kurtulmuş, şu ifadeleri kullandı: “Hepinizin bildiği gibi, kurtuluşa giden Milli Mücadele’den bağımsızlığa yürümüş olduğumuz yoldaki en önemli dönüm noktalarından birisi Büyük Taarruz’dur. Bu akşam burada, bu evde 25 Ağustos akşamı yapılan o planlamalar sonucu Büyük Taarruz’la birlikte 30 Ağustos’a giden yolun önü açılmış, oradan düşman denize dökülmüş, İzmir’e giden 9 Eylül’ün yolu açılmış ve nihayetinde bir bağımsız millet olarak, devlet olarak ayağa kalkmanın önü açılmıştır. Bunu hatırlıyoruz ve o günlerden bize miras kalan bağımsızlık ruhunu, birlik olma kararlılığını bir kez daha hissediyor, bu istikamette yürüyüşümüzü sürdürüyoruz. Dolayısıyla sadece 103 yıl evvel olan bir olayı hatırlamıyor, aynı zamanda bugün de aynı ruhla safları sıklaştırıyor, bayrağımızın altında aynı milli hedefler doğrultusunda gücümüzü artırıyoruz” dedi.

De73Df24 224E 47B1 8947 4898Cabb352E

“BİRLİK VE BERABERLİKLE DAHA GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE’YE YÜRÜYECEĞİZ”

TBMM Başkanı Kurtulmuş, konuşmasının sonunda birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekerek şunları söyledi: “103 yıl önce bizleri ayakta tutan en önemli husus nasıl bir olmak, beraber olmak ise, yine birlik ruhuyla, beraberlik ruhuyla, kardeşlik ruhuyla hep beraber daha güçlü bir Türkiye olarak ilerleyeceğiz. Bağımsızlık ruhunu ayağa kaldıran en önemli unsur birlik ve uyumdur. Ayrılıklar bir tarafa bırakılmış, herkes elindeki imkânların en iyisini kullanarak bu ülkeyi yeniden ayağa kaldırmak, yeniden milli mücadeleyi başarıyla taçlandırarak özgürlüğe kavuşturmak için büyük bir gayret göstermiştir. Şimdi biz de bir asır sonra, benzer şartların sürdüğü coğrafyamızda Türkiye’yi güçlü kılmak için el birliğiyle çalışacağız. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Milli Mücadele’nin bütün kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Allah bu millete kıyamete kadar bağımsız, güçlü ve büyük bir Türkiye olarak yaşamayı nasip etsin. 26 Ağustos ve 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun” dedi

Cda8B1Ab 58C5 4554 807D Daa5A173F21A

Kaynak: Cemile Kaytan- Feyza Özay Topuz