Çin seferi hazırlıkları başladı! Çin seferi hazırlıkları başladı!

Erkan, Bu durumun; atılan adımların doğrudan bir etkisi olduğunu, ve bu adımlar sayesinde varlık fiyatlarının sinyal niteliğinin güçlendiğini de ekledi.

Başkan Hafize Gaye Erkan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın Kasım 2023 dönemine ilişkin Finansal İstikrar Raporu kapsamında yaptığı açıklamada, en önemli hedeflerinin ve varlık nedenlerinin fiyat istikrarını sağlamak olduğunu belirtti. Bu, toplumsal refahı artırmada önemli bir rol oynadığına delalet eden bir durum olarak kabul ediliyor.

Erkan, enflasyonla mücadelenin Haziran ayında başladığını ve bu mücadelenin güçlü parasal sıkılaştırma politikaları ile devam ettiğini belirtti. Ayrıca, bu süreci makro finansal istikrarı gözetleme politikasıyla desteklerken, finansal piyasalar hakkındaki düzenleme çerçevesini de sadeleştirdiklerini aktardı.

TCMB Başkanı, Finansal İstikrar Raporu'nun, şu ana kadar uygulanan politikaların ve bu politikaların sonuçlarından ortaya çıkan gelişmelerin bir özeti olduğunu ve ilgili analizlere yer verdiğini belirtti.

Erkan'a göre, fiyat istikrarının gerçekleşmesi, kalıcı finansal istikrar için gereklidir. Finansal istikrarın korunması, fiyat istikrarının tesisi ve sürdürülebilir, kaliteli ve istikrarlı büyümenin ortaya çıkması için çoğunlukla önemlidir. TCMB Başkanı, küresel ve ulusal gelişmelerin sonucunda, bu hedeflerin gerçekleşmesi için enflasyonla mücadelenin her zamankinden daha elzem hale geldiğini belirtti.

Erkan, bu konuda tüm paydaşların aynı bilinçle hareket etmeleri ve kararlılıkla enflasyonla mücadele etmeleri gerektiğini vurguladı. Bu durum; toplumun tüm kesimlerinde ortak bir anlayış ve beklenti oluşturmakta bir o kadar önemlidir. TCMB'nin fiyat istikrarı ve finansal istikrar çabalarındaki en önemli çıpanın bu kamusal ve toplumsal mutabakat olduğunu gözlemlemekteyiz diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: Duygu Özger