Seçkin Köse, Fatma Kalcı Sivritepe, Mahmut Emin Birliktir, Arif Yavaş, Ahmet Nuri Gök, Mehmet Ülgen, İbrahim Ünlüer, Ayhan Koçdur, Kamil Ay, Ayhan Türker, İbrahim Atay, Mehmet Yetişkin, Muhsin Gedikkaya, Orhan Küçüksağrıcı, Ramazan Şerif Şekerci, Ramazan Ülger’den oluşan Tertip Komitesince organize edilen 2024 yılı Afyon Ticaret Liseliler Günü programı renkli görüntülere sahne olurken, yıllarca birbirini görmeyen mezunlar hasret giderdi.

513F113E 3Dbc 4F62 815F 88A709Dbc2B7

HEP BİRLİKTE HASRET GİDERDİK

2024 Yılı Afyon Ticaret Liseliler Günü Tertip Komitesi adına programın açış konuşmasını yapan Seçkin Köse, “2005 yılında yaptığımız Afyon Ticaret Liseliler Günümüzü, Savaş Demiröz, Süleyman Kırlıoğlu ve Ankara'da yaşayan 1966 mezunu arkadaşlarımız ve sizlerin desteğiyle başarıyla gerçekleştirdik. Öğretmenlerimiz ve arkadaşlarımız hep birlikte hasretlik giderdik. Günümüzü birkaç sene daha yaptık” dedi.

Bbf26017 E833 46Ab Bea7 Bc623Ea5541C

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Uzun bir aradan sonra, Ramazan Şerif Sekerci, Mahmut Emin Birliktir, Yücel Şahin, Fatma Kalcı Sivritepe ve Tertip Komitesi Üyelerinin desteğiyle Erkmen'de gerçekleştirdiklerini belirten Köse, “Ahirete intikal eden öğretmenlerimizi ve arkadaşlarımıza rahmetle anıyoruz. Efsane tabirini kullandığımız ilk müdürümüz Yüksel Eryılmaz hocamız başta olmak üzere tüm öğretmenlerimize, bizlerin yetişmesine vesile oldukları için şükranlarımızı sunarız” diye konuştu.

seçkin köse

SEÇKİN KÖSE

“İLK OKUL MÜDÜRÜMÜZÜN SELAMLARINI GETİRDİM”

“Gerek Yüksel Hocamız, gerekse diğer hocalarımız yaşlılık nedeniyle günümüze katılamadıklarından dolayı üzüntülerini belirtiyorlar. Hepinize selam ve sevgilerini iletiyorlar” diyen Köse sözlerine şöyle devam etti: “İlk Müdürümüz Yüksel Hocamız günümüze mesaj gönderdiler. Okulumuzun şimdiki Müdürü Emine Şimşek hocamız günümüze katılarak bizleri onurlandırdılar. Okulumuzdan mezun olanlar, ülkemizde, Afyonkarahisar'da, çok önemli görevlere getirildiler. İş adamları oldular. Değişik mesleklerde memleketimize hizmet ettiler, halen hizmetlerini sürdürüyorlar” ifadelerini kullandı.

TİCARET LİSESİ DÜNYADA ÖNEMLİ BAŞARILAR ELDE ETTİ

Ticaret Lisesinin Türkiye'de ve Dünya’da çok önemli başarılar elde ettiğine dikkat çeken Köse, “Ticaret Liseliler arasında, Türkçeye en uygun bilimsel F Klavyenin yaygınlaşmasında ülkemizde bir numara olmuştur. Mezunlarımız, Şuhut, Sandıklı ve Afyonkarahisar'daki öğretmenlerimizin F Klavye eğitimlerini destekleyerek, ülkemizin gerek ferdi ve gerekse takım halinde Dünya Şampiyonu olmasını sağlamıştır. Bu başarılar devam etmektedir.”

Ahmet Hamdiler, Aziz Sancarlar ve Fazıl Saylar MAVER KEMAL’de… Ahmet Hamdiler, Aziz Sancarlar ve Fazıl Saylar MAVER KEMAL’de…

DÜNYA F KLAVYE ŞAMPİYONU AFYON'DAN

2024 yılı Dünya İnternet Bilgisayar Klavye Şampiyonası'nda Türk Milli Takımının, Afyonkarahisarlı öğrencilerin desteğiyle Dünya Şampiyonu olduğunu belirten Köse, “ Afyonkarahisar Ticaret Lisesi mezunları olarak, Afyonkarahisarlı Federasyon ve Derneklerin kurduğu Türkiye Afyonkarahisarlılar Platformunun etkinliklerine önemli destek veriyoruz. Bu etkinlikler içinde yer almakta olan mezunlarımızı sayını arttırmak istiyoruz. Etkinliklerimizin başında, Kocatepe'nin yılın her günü, Çanakkale gibi devamlı ziyaret edilebilir konuma getirilmesini arzu ediyoruz” dedi.

KURTULUŞ ŞEHİTLERİ ANITI AFYONKARAHİSAR’A YAPILMALI

15 bin şehidimiz için Kurtuluş Şehitleri Anıtının Afyonkarahisar’a yapılmasını talep eden Köse, “Her yıl 25 Ağustosta gerçekleştirilen Zafer Yolu Yürüyüşüne Afyon Ticaret Liseliler Grubu olarak katılmamızın daha sağlıklı, sorunsuz gerçekleştirilmesi üzerinde duruyoruz. Bundan sonraki Ticaret Liseliler günümüzün hangi periyodlarla yapılmasını istiyoruz? Bunun da bugün kararlaştırılmasını öneriyoruz. Tertip Komitesinin ya tamamının veya bir bölümünün değişmesi gibi konuları bugün tartışalım istiyoruz. Her dönem mezunlarından birer veya ikişer kişinin Tertip Komitesinde görev alması üzerinde de durulabilir. 2024 Yılı Afyon Ticaret Liseliler Günümüz Tertip Komitesi olarak, ev sahipliği yapan Erkmen Belediye Başkanımız Yücel Şahin arkadaşımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

MEZUNLAR BULUŞMASI BAYRAM HAVASINDA GEÇİYOR

Mezunlar Buluşmasına ev sahipliği yapan Erkmen Belediye Başkanı Yücel Şahin, 1977 mezunları adına bir konuşma yaptı. Şahin, programın düzenlenmesinde emeği geçen Tertip Komitesine teşekkür ederek, “Bu tür organizasyonun yapılacağını öğrenince çok mutlu olduk. Görmediğimiz dostlarımız ile buluşarak onlarla hasret giderdik. İnsanın yıllardır görmediği arkadaşlarını görünce kucaklaşması ve bu anlamlı günde bir araya gelmemize vesile olan herkese teşekkür ediyorum. Harika bir gündü, gerçekten bayram havasında geçiyor” dedi.

YÜCEL ŞAHİN

YENİ BİR HEYECANA DÖNÜŞTÜ

Afyonkarahisar AHİ Evran MTAL Müdürü Emine Şimşek, mezunlara seslenerek, “Sizler Afyonkarahisar’ımızı temsil eden en önemli unsurlarsınız ve başarılarınızla öğrencilerimize ilham veriyorsunuz. Gelecekte de sizleri aramızda görmek ve desteklemek isteriz. Sizler bu okulun yaşayan simgelerisiniz ve genç mezunlarımızın ilham kaynağısınız. Bugün burada siz değerli eski mezunlarımızla bir arada olmak bizim için büyük bir onur. Sizlerin varlığı bizlere okulumuzun bir aile olduğunu bir kez daha hatırlatıyor ve bizlere güç veriyor. Bugün bir araya gelmenin Afyonkarahisar Ticaret Meslek Lisesi camiası ile seneler sonra buluşmanın heyecanı içerisindeyiz. Bu buluşma okul yıllarında içinizde kalan ateşin sönmemiş anıların bir devamı yeni bir heyecana dönüşmesidir” ifadelerini kullandı.

EMİNE ŞİMŞEK

ÇOK GÜZEL DUYGUSAL ANLAR YAŞIYORUZ

1980 3/C mezunlarından M. Emin Birliktir ise, Erkmen Belediye Başkanı Yücel Şahin ile birlikte programın nerede yapılacağı konusunda görüştüklerini hatırlatarak, “Kendisi bu yılki buluşmayı kendisi yapmak istedi. Dolayısıyla ben öncelikle kendisine tüm Ticaret Lisesi Mezunları adına belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Şuanda çok güzel duygusal anlar yaşıyoruz. 45 yıldır görmediğimiz arkadaşlarımız var. Onları görünce mutlu olduk, duygulandık, anılarımızı paylaştık. Bunu geleneksel hale getirmeyi düşünüyoruz. Komite olarak da burada karar vereceğiz. Hiçbir siyasimizi çağırmamamızın sebebi de burada siyaset konuşulmamasını istedik. Sadece arkadaşlıklar dostluklar konuşulsun istedik. Öylede oldu” diye konuştu.

M. EMİN BİRLİKTİR

HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM

1980 3/C mezunlarından Halil İbrahim Baykara da, 45 yıl sonra kendilerini bir araya getiren Tertip Komitesine ve Erkmen Belediye Başkanı Yücel Şahin’e teşekkür ederek, “Bugün benim için bir bayram havası oldu. Çok güzel program gerçekleştiriyoruz. Azımsanmayacak sayıda da bir katılım oldu. Bunun böyle devam etmesi çok güzel. Çok mutluyum” dedi.

H. İBRAHİM BAYKARA

Erkmen Belediye Başkanı Yücel Şahin,Afyonkarahisar Belediye Meclis Üyeleri M. Emin Birliktir ve H. İbrahim Baykara, Ticaret Lisesi Mezunları buluşmasında hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Ticaret Lisesi Mezunları buluşmasında ikramlar yapıldı.

Afyonkarahisar Ticaret Lisesi 1980 3-C Mezunları hatıra fotoğrafı çektirerek eski günleri yadettiler.

Kaynak: GÖKHAN KOCAASLAN