Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Nisan ayına ait ticaret ve perakende satış hacmi verilerini açıkladı. Yapılan açıklamalara göre, ticaret satış hacmi geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 2,5 artış gösterirken, perakende satış hacmi ise yüzde 10,2'lik bir büyüme kaydetti.

A A 20240611 34839777 34839776 T I C A R E T V E P E R A K E N D E S A T I S H A C M I N I S A N D A Y I L L I K B A Z D A A R T T I

Detaylar ve Analiz

Nisanda ticaret satış hacmi bir önceki aya göre yüzde 4,6 azalma yaşadı. Bu dönemde, motorlu kara taşıtlarının ve motosikletlerin toptan ve perakende ticareti ile onarımı için satış hacminde yüzde 4,7'lik bir düşüş gözlemlendi. Ayrıca toptan ticaret satış hacmi yüzde 5,7 ve perakende ticaret satış hacmi de yüzde 1,8 oranında azaldı.

Emeklilere ek ödeme piyangosu çıktı! Tek seferde 24.000 TL hesapta! Emeklilere ek ödeme piyangosu çıktı! Tek seferde 24.000 TL hesapta!

Ancak, ticaret satış hacmi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,5 arttı. Bu dönemde, motorlu kara taşıtlarının ve motosikletlerin toptan ve perakende ticareti ile onarımı için satış hacminde yüzde 19'luk bir düşüş yaşanırken, toptan ticaret satış hacminde yüzde 4,5 ve perakende ticaret satış hacminde yüzde 10,2'lik bir artış gözlendi.

Nisan ayında ticaret ve perakende sektöründe yaşanan bu büyüme, ekonomik aktivitenin canlanması adına olumlu bir gösterge olarak değerlendirilebilir. Ancak, düşüş yaşanan alt sektörlerin dikkate alınması, sektörün genel performansının anlaşılmasında önemlidir.

Kaynak: AA