Afyonkarahisar'da trafik ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, çeşitli trafik ihlalleri sebebiyle 79 araca cezai işlem uygulandığı bildirildi. Denetimler neticesinde, birçok sürücü hakkında işlem yapılırken, çeşitli sebeplerle trafik kurallarına uymadığı tespit edilen araçların da denetlendiği açıklandı.

Trafik ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde toplam bin 277 araca ve sürücülere yönelik Genel Bilgi Taraması (GBT) üzerinden ehliyet ve ruhsat kontrolleri sağlandı. Denetim neticesinde 40 sürücü hız sınırını aşmak, 16 sürücü muayenesiz araç kullanmak, 2 sürücü belgesiz araç kullanmak veya kullandırmak gibi bir dizi sebeple cezai işlem gördü.

İhbar Üzerine Gidilen Evde Patlama:  5’i Jandarma 7 Yaralı İhbar Üzerine Gidilen Evde Patlama:  5’i Jandarma 7 Yaralı

3 sürücüye kırmızı ışık ihlali yapmak, 3 sürücüye alkollü araç kullanmak, 2 sürücüye yetersiz ehliyet kullanmak, 2 sürücüye kask takmamak, 2 sürücüye sertifikayı sürücü belgesine çevirmeden araç kullanmak, 1 sürücüye araç kullanırken sürücü belgesini yanında bulundurmamak ve yetkililerin her isteyişinde göstermemek ve 16 sürücüye ise diğer trafik kurallarına uymadığı gerekçesiyle cezai işlem uygulandı.

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda, trafik denetimlerinin belli aralıklarla devam edileceği ve sürücülerin trafik kurallarına uymalarının önemine vurgu yapıldı.

>>TUĞBA ÖZKAN

Editör: Tuğba Özkan