Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri, kent genelindeki denetimleri sıkılaştırdı. Yapılan denetimlerde 1625 araç kontrol edildi ve 139 araca cezai işlem uygulandı.

Yapılan denetimde 45 sürücünün aşırı hız yaptığı tespit edildi. Muayenesiz araç kullandığı belirlenen 18 sürücüye de ceza kesildi. Takoğraf bulunmaması veya çalıştırılmaması suçundan 6 sürücü, kırmızı ışık ihlalinden 5 sürücü ve alkollü araç kullanımından 5 sürücü cezalandırıldı. Belgesiz araç kullanımı ve kullandırma suçundan 4 sürücünün cezalandırıldığı denetimlerde, trafik sigortasını yaptırmayan 2 sürücü, psikoteknik belgesi olmayan 2 sürücü ve SRC belgesiz araç kullanan 2 sürücüye cezai işlem uygulandı.

Hafriyat kamyonunun devrildiği kazada 1 kişi yaralandı! Hafriyat kamyonunun devrildiği kazada 1 kişi yaralandı!

Diğer bir yandan yetersiz ehliyet kullanımı, abartı egzoz kullanımı, makas atma, zıt yönde hareket etme, yetki belgesiz ticari araç kullanma ve teknik değişikliğin gürültüye neden olması gibi sebeplerle 8 sürücü daha ceza aldı. Ayrıca, diğer maddelerden 44 sürücüye de cezai işlem uygulandı. Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü, tüm vatandaşları trafik kurallarına uymak konusunda hatırlatarak, "Trafik kuralları hayat kurtarır" çağrısında bulundu. F/Ö

Editör: Fadime Özkaran