Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan ayına ait sanayi üretim endeksi verilerini kamuoyuyla paylaştı. Buna göre, takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi geçen yılın aynı ayına göre yüzde 0,7 oranında azaldı.

Turizm amaçlı konut kiralayan aracıların yapacağı bildirimlere ilişkin tebliğ yayımlandı Turizm amaçlı konut kiralayan aracıların yapacağı bildirimlere ilişkin tebliğ yayımlandı

Sanayinin alt sektörleri detaylı incelendiğinde, nisanda madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12,2 arttı. Buna karşın, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 1,6 artış gösterdi. İmalat sanayi sektörü ise yüzde 1,5 oranında azaldı.

Thumbs B C 47Faae256Ac871Ba52968C9038C03Da4

Arındırılmamış sanayi üretim endeksi ise yıllık bazda yüzde 3,45 oranında azalma kaydetti.

Nisan Ayında Aylık Bazda Düşüş

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış veriler incelendiğinde, nisan ayında bir önceki aya göre sanayi üretimi yüzde 4,9 azaldı.

Alt Sektörlerin Aylık Performansı

Söz konusu dönemde sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi yüzde 1,3, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 5,3, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi ise yüzde 2,7 oranında azalma gösterdi.

Kaynak: AA