Kötü gün dostu Yunanistan

AB’liğinin resmi internet sitesinden alınan verilere göre, Yunanistan Türk Vatandaşlarını vize başvurularına en fazla onay veren ülke oldu. Yunanistan’ın Edirne Başkonsolosluğuna yapılan 29.414 vize başvurusunun sadece 663 tanesi ret alırken, reddedilme oranı sadece % 2,3’te kaldı. Yunanistan’ı %3,9 ile İspanya, %5,7 ile Slovakya takip ediyor.

En fazla red yediğimiz ülke ise Doğu Avrupa’dan

Türk vatandaşlarını vize konusunda en fazla üzen ülke ise Estonya oldu. Estonya Ankara konsolosluğuna yapılan 1744 başvurunun 741’ini reddetti. Oransal olarak ise % 42.5 rakamına tekamül ediyor. Estonya’yı ise %39.4 ile Danimarka takip ediyor.

Yunanistan, Bulgaristan konsolosluk üzerinden Türk vatandaşlarını sevindirirken Ankara konsolosluğu üzerinden üzüyor.

Komşu ülke Yunanistan, Edirne konsolosluğu üzerinden yapılan  vize başvurularının çoğunu onaylarken, Ankara baskonsolosluğuna yapılan 8826 başvurunun 3368’ini ise reddetti. Bunun sebebinin ise kamuoyu tarafından siyasi bir karar olduğunu düşünülüyor.

Türk ve AB’li Yetkililer arasında vize başvuruları hakkında temaslar sürüyor

Thumbs B C 2E2835Aeeb430B63C7E75Cb829768De1

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, iş insanları ve öğrencilere vize kolaylığı sağlanması amacıyla hem AB ülkelerinin yetkilileriyle bire bir temas kurduklarını, hem de Avrupa Birliği kurumlarıyla bu konuyu görüştüklerini açıkladı.

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ