Türkiye İstatistik Kurumu, eylül ayına ilişkin ücretli çalışan istatistiklerini yayımladı.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) yayımladığı son verilere göre, sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren ücretli çalışanların sayısı eylül ayında, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 3 artış gösterdi. Toplam rakam bu artışla beraber 15 milyon 374 bin 379 kişiye ulaştı.

BELİRGİN BİR ARTIŞ SERGİLEDİ

EYT’den emekli olanlara büyük şok! Emekliliğiniz iptal edilebilir: Hemen kontrol edin EYT’den emekli olanlara büyük şok! Emekliliğiniz iptal edilebilir: Hemen kontrol edin

Geçen yılın eylül ayında toplamda 14 milyon 926 bin 919 kişi olarak belirlenen sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörlerindeki ücretli çalışan sayısı, bu yıla geldiğimizde belirgin bir artış sergiledi. Bu yüzde 3'lük artış, sektörler arası değişikliklerle beraber gerçekleşti.

Söz konusu süre zarfında, yani geçen eylül ayına oranla, ücretli çalışan sayısındaki değişim sektörler arasında farklı oranlarda oldu. Sanayi sektöründe ücretli çalışan sayısı yüzde 0,3 oranında azalırken, inşaat sektöründe yüzde 12,8 ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 3,2 oranında arttı.

Eylül ayında, önceki aya (Ağustos) kıyasla sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörlerindeki toplam ücretli çalışan sayısında herhangi bir değişiklik kaydedilmedi. Fakat bu süre zarfında aylık bazda ücretli çalışan sayısı sanayi sektöründe yüzde 0,4, inşaatta yüzde 0,5 ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 0,1 oranında yükseldi.

Editör: Tuğba Özkan