AGD Afyonkarahisar Üniversite Başkanı Özcan Çelik'in koordinesinde gerçekleşen etkinlikte üniversite öğrencileri bu özel günde kendilerini unutmayan ve ikramda bulunan komisyon üyelerine teşekkür etti.

Üniversiteli gençler unutulmadı

Etkinlikte konuşan AGD Üniversite Başkanı Özcan Çelik; “RegaibKandili'nin rahmet ikliminin gönülleri fethettiği mübarek üç ayların başlangıcı olduğunu, bu manevi iklimin birlik, dayanışma ve kardeşlik duygularının pekiştirilmesi için bir fırsat olduğunu vurgulamak istiyoruz. Bizlerde bugün burada bu kardeşlik duygusunu pekiştirmek adına üniversiteli kardeşlerimiz ile bir araya gelmek istedik. Özellikle ülkemizde bozulmak istenen huzur ve kardeşlik ortamını daha da güçlü bir şekilde tesis etmek için Regaib Kandili ile başlayan bu manevi iklim önemli bir fırsattır” dedi.

Üniversiteli gençler unutulmadı

Kuyumcular Derneğinden Başkan Köksal’a ziyaret Kuyumcular Derneğinden Başkan Köksal’a ziyaret

ZALİMLERİN ÇOĞALDIĞI BİR DÖNEM

Çelik, “Kendimizi her açıdan sorgulamak suretiyle ruhen ve fikren toparlanmaya çabaladığımız mübarek gün ve geceler, hayatımıza yeniden yön verme imkanı sağlayan kıymetli zaman dilimleridir. Manevi dünyamızın bereket mevsiminin başlangıcı olan Regaib Gecesi de içten ve samimi duygularla Allah’a yöneldiğimiz, affedilmeyi ümit ettiğimiz mübarek bir gecedir. Her yıl özlemle beklediğimiz mübarek üç aylara bu sene maalesef gönüllerimiz yaralı, kalplerimiz hüzünlü olarak giriyoruz. Zira insanlık onurunun, hukukun ve ahlaki değerlerin hiçe sayıldığı, hayatı yaşanmaz hale getiren kötülüklerin sıradanlaştığı, her türlü şiddetin yaygınlaştığı, zalimlerin ve zulümlerin çoğaldığı bir döneme şahitlik ediyoruz. Bugün, çevresinin mübarek kılındığını bizzat yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in beyan ettiği Mescid-i Aksa’ya baskınlar yapılmakta, insanların özgürlükleri ellerinden alınmakta, masum insanlar katledilmektedir. Kendini dünyanın efendisi gören katil ve sapkın bir zihniyet, haksız, hukuksuz ve insafsız saldırılarla Filistinli kardeşlerimizi topyekûn soykırıma maruz bırakmaktadır” diye konuştu.

Üniversiteli gençler unutulmadı

Etkinlikte yapılan konuşmaların ardından AGD Afyonkarahisar Üniversite Teşkilatı tarafından hazırlanan bin paket lokum kısa süre içerisinde öğrencilere ikram edildi.

Kaynak: FATMA SEDA CAN