Afyon’da SED personeline yönelik eğitim düzenlendi
Afyon’da SED personeline yönelik eğitim düzenlendi
İçeriği Görüntüle

Vali Dr. Naci Aktaş, Şuhut ilçesinde bulunan Anadolu Yaban Koyunu Üretme İstasyonu’nu ziyaret etti. İstasyonda yürütülen üretim ve koruma çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi alan Aktaş, endemik türlerin korunmasına yönelik faaliyetler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Image

40 YABAN KOYUNU KUMALAR’A YERLEŞTİRİLDİ

2016 yılında üretimine başlanan Anadolu yaban koyunlarından 40’ı, 2020 ve 2026 yıllarında Kumalar Bölgesi’ne yerleştirilerek doğal yaşam alanlarıyla buluşturuldu. Üretilen koyunlardan 14’ü ise Eskişehir bölgesine yerleştirildi.

Görüntü

AMAÇ NESLİNİ KORUMAK

Anadolu’nun doğal mirasları arasında yer alan endemik Anadolu yaban koyunlarının neslinin korunması ve doğal yaşam alanlarında varlığını sürdürmesi amacıyla üretim ve doğaya kazandırma çalışmaları yürütülüyor. Çalışmaların bölgenin biyolojik çeşitliliğinin korunmasına katkı sağladığı belirtildi.

Image

Kaynak: SEMA EKİCİ