Afyonkarahisar Valisi Dr. Naci Aktaş, Emre Gölü’nde gerçekleştirilecek “Köklerden Göklere TÜBİTAK Gökyüzü Gözlem Etkinliği” öncesinde alanda devam eden hazırlıkları yerinde inceledi. Yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Aktaş, etkinliğin vatandaşlar ve bilim meraklıları için güvenli, konforlu ve nitelikli bir ortamda gerçekleştirilmesi amacıyla hazırlıkların titizlikle tamamlanması talimatını verdi.

H P X Q40 Xw A Ar3 Z3

EMRE GÖLÜ’NDE GÖKYÜZÜ ŞÖLENİ İÇİN HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR

Türkiye’nin köklü bilim organizasyonlarından biri olan etkinlik kapsamında astronomi söyleşileri, bilim ve teknoloji atölyeleri düzenlenecek. Katılımcılar ayrıca teleskoplarla yıldız, gezegen, takımyıldızları ve Samanyolu’nu gözlemleme fırsatı bulacak. Cuma günü gerçekleştirilecek halk günüyle etkinlik tüm vatandaşların katılımına açık olacak.

H P X Q44 Xc A A X0 Ql

PERSEİD METEOR YAĞMURU AFYON’DAN İZLENECEK

ATSO’dan Afyonkarahisar’da dikkat çeken ziyaretler
ATSO’dan Afyonkarahisar’da dikkat çeken ziyaretler
İçeriği Görüntüle

Bu yıl etkinliğe Perseid Meteor Yağmuru da damga vuracak. Gökyüzünde oluşturduğu eşsiz görüntülerle dikkat çeken meteor yağmuru, Emre Gölü’ndeki gözlem etkinliği kapsamında katılımcılar tarafından izlenebilecek. Etkinlikle bilimin, astronominin ve gökyüzünün büyüleyici atmosferinin bir araya getirilmesi hedefleniyor.

Kaynak: FEYZA ÖZAY TOPUZ