Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ODAK’a özel açıklamalarda bulundu. Büyük önem verdiği Afyonkarahisar Ortak Akıl Buluşmalarında iş insanlarını, akademisyenleri, kadın girişimcileri dinlediklerini dile getiren Vali Yiğitbaşı, “Afyonkarahisar Ortak Akıl Buluşmalarında 8 farklı sektörden yaklaşık 200 iş insanı, çeşitli alanlarda uzman 50’den fazla akademisyen, 15 farklı liseden 30 öğrenci, 15 farklı kulüp ve topluluktan 30 üniversite öğrencisi, 17 ilçeden 25 genç ve 10 farklı alanda ulusal ve uluslararası projeler geliştirmiş 35 genç girişimci ile bir araya geldik” dedi.

UZMANLAR DEĞERLENDİRECEK

Vali Yiğitbaşı, “Toplumsal hayatta kadınlar ve kadın girişimciliğine ayırdığımız 2 müstakil oturumda 40’tan fazla girişimci kadınımızı dinledik. Birçok alanda şehrimizin önde gelen konuşmacıları yanında, Ankara’dan 6 farklı ismi bu oturumlara dahil ettik. 16 farklı oturum halinde gerçekleştirilen Afyonkarahisar Ortak Akıl Buluşmalarından elde edilen veriler ve sonuçlar, önümüzdeki dönemde planladığımız bir arama konferansıyla uzman isimler ve akademisyenlerle değerlendirilecek. Ulusal ve uluslararası alanda Ortak Akıl Buluşmalarında ele alınan başlıklarda uzmanlaşmış isimler bu konferansa davet edilecek. Bu arama konferansı şu anda planlanma aşamasında ve yakın zamanda gerçekleştirilecek”

Kurduğu vakıfla yaklaşık 150 öksüz ve yetim çocuğa "manevi babalık" yapıyor! Kurduğu vakıfla yaklaşık 150 öksüz ve yetim çocuğa "manevi babalık" yapıyor!

UYUM NEZAKET VE SAYGI

Şehrimizde devletin ağırlığını hissettirdiklerini dile getiren Vali Yiğitbaşı, “Ben iki yıllık çalışma sürecimi özetlersem. Aslında iletişimi uyumu nezaketi saygıyı ve devletin ağırlığını bunların hepsi ile birlikte göstermeye gayret ettiğimiz bir dönem oldu. Devletin ağırlığı ama bir yanda da saygın ve nezaketli bir iletişim var. Burada kimseyi dışlamayan kimseyi ötekileştirmeyen bağırıp çağırmayan sadece ağırlık koyması gerektiğinde onu usulünce yaptık. Bence bu bir örnek çünkü geçmişte hepimiz ayrıştırıldığımız ötekileştirdiğimiz zamanlar yaşadık. Türkiye Cumhuriyetinde hepimiz aynı millet bağı ile birbirimize bağlıyız.  Birbirimizi sevmek zorundayız bu ülke hepimizin ve beraberce bu ülkeyi daha ileriye götürmek için inşa etmek için uğraşıyoruz” dedi.

GÜZEL YANSIMALAR GÖRDÜM

“Gayret gösteriyoruz dolayısıyla ben bu yapıcı tavrı gösterdiğim süre boyunca da çok güzel yansımalarını gördüm” diyen Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, “Tüm vatandaşlarımızdan Afyonkarahisarlı hemşirelerimizin o bana yakıştırdıkları sıfatlar tanımlamalar bence kimseyi ayrıştırmadan benim herkesi kabul eden herkesi dinleyen ve herkesin eleştirisine iletişimine açık bir kişi olmamdan kaynaklanıyor diye düşünüyorum.  Biz herkesi dinemeye çalıştık.  İletişim kanallarımız açık oldu. Tabi bu doğrudan benim sürekli herkesi içeriye alıp dinlediğim anlamına gelmiyor. Sosyal medyada yazılan bir şeyi ben mutlaka yetkilisine göndermişimdir. Bana yazılan bana ulaşmaya çalışan birinin benimle görüşemediğini duyduğum zaman hemen Açık Kapıya ilgili arkadaşlara yönlendirdim. Neymiş araştırın ihtiyacını giderin.  Yani burada şöyle bir şey var kimse biz sana ulaşamıyoruz demesin. 2 yıl boyunca biz genel itibari ile sadece Afyon’dan değil bütün Türkiye’den çabuk ulaşabildik. Çözüm ürettik yapıcı davrandık. Nezaketi saygıyı ve daima Devletin ağırlığını da hissettirmeye çalıştık”  dedi.

SIFIRDAN YEŞİL OSB

İlimiz sanayisinin gelişmesi için de yoğun tempoda çalıştıklarını dile getiren Vali Yiğitbaşı Merkez 2. OSB’de çalışmaların devam ettiğini söyledi. Vali Yiğitbaşı, “Sıfırdan Yeşil OSB’ye uygun olarak kurulacak ilk Organize Sanayi Bölgesi olacak Afyonkarahisar Merkez 2. OSB’de çalışmalar devam ediyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın desteğiyle 19 Ekim 2022 tarihinde çıkan acele kamulaştırma kararından sonra kamulaştırma bedelleri vatandaşlarımıza ödenerek hızla çalışmalara başlandı ve doğalgaz hattının verilmesi onaylandı. Şuana kadar çeşitli sektörlerden yaklaşık 300 firma, Organize Sanayi Bölgesi için başvuru yapmış olup 9 firmaya ön tahsis gerçekleştirilmiştir. Sahada çalışmalar devam ederken, Yeşil OSB’nin en kısa zamanda üretime başlaması planlanıyor” dedi.

İSTİHDAMA KATKI SAĞLAYACAK

Tarıma Dayalı Jeotermal İhtisas OSB çalışmaları ile ilgili de bilgi veren Vali Yiğitbaşı, “Valiliğimiz öncülüğünde yürütülen ve Çobanlar-Bolvadin bölgesinde bulunan Heybeli Jeotermal Havzasında planlanan Tarıma Dayalı İhtisas Jeotermal Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) projesi çalışmaları hızla devam ediyor. OSB’nin Afyonkarahisar-Çay Kadıköy köyü toplam 2.892.525,00 m2 alan üzerinde kurulması planlanıyor. Şu ana kadar yapılan araştırmalarda uygun yeni bir rezerv bulunmuştur. Bu araştırmalarla OSB açısından uygun olduğu yönünde olumlu değerlendirmeler yapılmıştır. Afyonkarahisar’da OSB kurulması ile atıl durumda olan ve tarımsal üretimde kullanılamayan Mera arazileri sera kurulmak suretiyle değerlendirilmiş olacak ve böylece üretim ve istihdama katkı sağlanacak. Afyonkarahisar, ülkemizin güneşlenme süresi en uzun olan illerden biri olması nedeniyle, bu jeotermal seralarda metrekare başına 50-55 kg domates üretimi öngörülmektedir. Bunun yanında, bu yatırım kapsamında, Jeotermal Sera Organize Tarım Bölgesinde Jeotermal kaynakların sürdürülebilirliğini sağlayacak şekilde, asgari oranda jeotermal kaynağın kullanılacağı modern sistemlerin kurulacak” dedi.

KÖY ZİYARETLERİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, göreve başladığı Mayıs 2022’den bu yana Afyonkarahisar’da bulunan 421 köyün büyük bir kısmını ziyaret etti. Sandıklı’dan İhsaniye’ye Emirdağ’dan Dinar’a Şuhut’tan Dazkırı’ya 17 ilçesinde köy ziyaretlerinde bulunan Vali Yiğitbaşı, Afyonkarahisar’da uzun yıllar ziyaret edilmemiş İnpınar, Yaka, Çiftlik, Belenpınar, Bilgiç, Çamlı, Körpeli, Palaz gibi köyleri de ziyaret etti. Önümüzdeki dönemde de bir valinin ziyareti üzerinden uzun yıllar geçmiş tüm köylere ziyaretler de planlanmakta.

KÖYLERE OYUN PARKLARI KURDUK

Vali Doç. DR. Kübra Güran Yiğitbaşı, “Valiliğimiz bünyesinde köy merkezlerinde çocuklarımıza oyun alanları açmak, çocuklar için sosyal faaliyet alanları inşa etmek amacıyla Çocuk Parkları projesiyle oyun parkları kuruldu. Şu ana kadar Bolvadin Kurucuova, Emirdağ Yenikapı, Çobanlar Göynük, İhsaniye Beyköy ve Ayazini, Şuhut Efe ve Ortapınar, Dinar Belenpınar ve Merkeze bağlı Kızıldağ köylerimize oyun parkları inşa edildi. 9 farklı köyde çocuklarımızın hizmetine sunulan oyun parkları, ihtiyaç olan köylerde kurulmaya devam edecektir” dedi.

‘SORUMLULUĞUM BÜYÜK’

YARIN ODAK’TA!

Kaynak: ODAK ÖZEL// RÖPORTAJ: AHMET IŞIK- FADİME ÖZKARAN - CEMİLE KAYTAN