İki yıldır ilimizde başarılı bir şekilde görev yapan yoğun çalışma temposuyla dikkatleri üzerine çeken Vali. Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı şehrin tanıtımına büyük önem verdiklerini söyledi. Frigya Bölgesinde ki kadınların talebini Vali Yiğitbaşı’na iletmeleri neticesinde Vali Yiğitbaşı bölgeye Frigya Kadın Ürünleri Pazarı kurulması noktasında talimat vermişti. 12 dükkân, 1 ortak büyük dükkân, mescit, çocuk kütüphanesi, oyun alanı ve lavaboların da yer aldığı projede çalışmalar tamamlanarak kadınların hizmetine sunuldu. Proje sayesinde kadınlar modern ve nezih bir pazar yerine kavuşurken aynı zamanda ürünlerinin de satışını sağlamakta. Kadın Ürünleri Pazarı bölgede ikamet eden kadınlar için de bir ekonomik kazanç sunuyor.

Tanıtıma (2)

TURİZM DANIŞMA BÜROSU

Yine Vali Yiğitbaşı’nın gayretleriyle Zafer Meydanına Turizm Danışma Bürosu yapılacak. Afyonkarahisar’da yerli ve yabancı turistlere şehrimizi tanıtacak olan Turizm Danışma Bürosu İl Özel İdaresi desteğiyle yapılacak. Zafer Meydanında inşa edilecek Turizm Danışma Bürosu, kısa sürede faaliyete geçecek. İlimizin eğitimi ile de yakından ilgilenen Vali Yiğitbaşı’nın girişimleri hayırseverlerin desteğiyle ilimize bir Fen Lisesi daha kazandırılıyor. Zemin etüdü çalışmaları tamamlanan Fen Lisesi inşaatında alt yapı çalışmaları hızla devam ediyor. En kısa sürede şehre kazandırılması planlanan Fen Lisesi tamamlandığında Afyonkarahisar’ın 2. Fen Lisesi olacak. Hayırsever desteğiyle Selçuklu Mahallesinde inşa edilecek olan 24 derslikli Fen Lisesi için çalışmalar hızla sürüyor. Modern bir eğitim kampüsü olarak inşa edilecek Fen Lisesi bünyesinde 16 derslikli bir ortaokul, spor salonu ve konferans salonu da bulunacak.

Afyon'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi! Afyon'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi!

BİLSEM TÜRKİYE BİRİNCİSİ

Afyonkarahisar Dumlupınar BİLSEM’den Türkiye Birinciliği geldiğini dile getiren Vali Yiğitbaşı, “18. TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında 680 okul içerisinde yapılan değerlendirme neticesinde bölge finallerine katılmaya hak kazanan Afyonkarahisar Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezimiz, Türkiye 1.’si oldu. 18.TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okul ve kurumlar 26 proje ile Bölge Finaline katılmaya hak kazandı. Afyonkarahisar, Türkiye genelinde 17'si büyükşehir olmak üzere birçok ili geride bırakarak Bölge Finaline en çok proje gönderen 15. il oldu. 18. TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasına bu yıl 16.712 proje başvurusu yapıldı. Proje başvuruları, görevli jüri üyeleri tarafından değerlendirildi ve yapılan ön değerlendirme sonucunda 10 alanda toplam 1.219 proje bölge yarışmasına katılmaya hak kazandı. 26 projeyle Konya Bölge Yarışmasına katılan Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okul ve kurumlardan Afyonkarahisar Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi 16 projeyle Türkiye’nin en başarılı eğitim kurumu olmayı başardı” dedi.

ÇİFTÇİLERE DESTEK OLUNDU

İlimizde ki çiftçilere her zaman destek olduklarını ifade eden Vali Yiğitbaşı, “Tarım Alanlarının Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi çerçevesinde hayata geçirilen yüzde 50 Hibeli Kara Buğday Ürün Temini, Dinarelli Ürün Çeşitlendirme ve Damızlık Büyükbaş Hayvancılık Mastitis projeleri kapsamında tohum dağıtımı ve tanıtım programı gerçekleştirildik. Yeni sezonda çiftçiler tohumun kilosunu 65 liradan değil 32,5 liradan almış olacak. 200 dönümle başlanan kara buğday serüvenine bu yıl, 5. yılında 4 bin 500 dönümle devam ediliyor. Şu anda Dinar ilçesi Türkiye’nin en önemli kara buğday üreticileri arasında yer alıyor. Ayrıca büyükbaş hayvanlarda bir hastalık olan mastitis hastalığını erken teşhis eden dedektörler de çiftçilerimize ulaştırıldı. Bu projede de yüzde 75 hibe desteği sağlandı. Dinarelli ürün çeşitliliği projesi kapsamında Dinarelli markasının farklı alanlarda da sinerji kazanması hedefleniyor. Valiliğimizin desteğiyle toplamda 5 makine temin edildi. Kara buğday, un elde etme, takvimleme, meyve dilimleme ve meyve kurutma makinalarını kadın kooperatifimize kazandırıldı” dedi.

TARIM FUARI YENİDEN AÇILDI

Afyonkarahisar Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı kapılarını bu yıl yeniden ziyaretçilerine açtı. Vali Yiğitbaşı’nın destekleriyle Türkiye’nin farklı illerinden tarım, hayvancılık ve gıda sektörlerinden 72 firmanın katılımıyla gerçekleştirilen, 5 gün süreyle misafirlerini ağırlayan Afyonkarahisar Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı, 17-21 Nisan 2024 tarihleri arasında Fuar alanında ziyaretçiler için açıldı. Önceki yıllarda 8 kez yapılan fakat pandemi nedeniyle ara verilen fuar, bu yıl itibariyle yeniden başlamış oldu.

SAĞLIK ENDÜSTRİ BÖLGESİ

Sağlık Endüstri Bölgesinde çalışmalarının devam ettiğini de dile getiren Vali Yiğitbaşı, “Afyonkarahisar’ı var olan termal turizm imkanları ile bir sağlık merkezi haline getirmek ve tüm dünyaya sağlık hizmeti vermek amacıyla Sağlık Endüstri Bölgesi çalışmaları hızla devam ediyor. Bu süreçte başta Afyonkarahisar Valiliğimiz olmak üzere Milletvekilleri, ATSO, TOBB, AFSÜ ve birçok iş insanın katılımıyla çalışmalar sürdürülüyor”

Kaynak: ODAK ÖZEL// RÖPORTAJ: AHMET IŞIK- FADİME ÖZKARAN - CEMİLE KAYTAN