6 Şubat’ta meydana gelen ve 11 ilde büyük yıkıma neden olan depremin ardından gözler Afyonkarahisar’da kamu kurumları binasının olası bir 7.0 şiddetinde depreme hazır olup olmadığı konuşulanlar arasında yer alıyor. ODAK'ın elde ettiği bilgilere göre, Afyonkarahisar Defterdarlık binası da daha önce depreme dayanıklılık testinden başarısız olarak geçmişti. Güçlendirme çalışmalarının ardından Afyon Kocatepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından tekrar teste sokulan bina, dayanıksız olduğu belirtilerek çürük raporu aldı.  Bu durum, Afyonkarahisar'daki yapıların depreme karşı ne kadar güvenli olduğu konusunda endişeleri artırdı.

AFYONKARAHİSAR HALKI ENDİŞELİ

Afyonkarahisar'da yaşayan vatandaşlar, şehirdeki binaların depreme dayanıklılığı konusunda büyük endişe yaşarken, özellikle kamu binalarının durumu, vatandaşlar arasında merak konusu olmaya devam ediyor. Afyonkarahisar Defterdarlık binasının aldığı çürük raporu, bu endişeleri artırırken, vatandaşlar, “Defterdarlık binasına günde yüzlerce vatandaş girip çıkıyor. Olası bir depremde bu binalar çürük olduğu için büyük risk taşıyor. Ancak Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü gibi birçok kurum binası yeniden yapılıyor. Güçlendirme çalışmasına sıcak bakmayan hükümetimiz Defterdarlık binasına el atmalıdır” dediler.

DEPREM RİSKİ ALTINDAKİ AFYONKARAHİSAR

Afyon’da 4 şirket konkordato başvurusunda bulundu! Afyon’da 4 şirket konkordato başvurusunda bulundu!

Afyonkarahisar, ülkemizde deprem riski taşıyan bölgeler arasında önemli bir konumda bulunuyor. Şehir, zaman zaman hissedilen depremlerle gündeme gelse de, uzmanlar yakın gelecekte daha büyük bir deprem olasılığını da değerlendiriyor. Bu nedenle, bölgedeki binaların depreme dayanıklı olması büyük önem taşıyor.

Kaynak: ÖZEL HABER: GÖKHAN KOCAASLAN