Atatürk Kongre Merkezinde düzenlenen, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker ile birlikte akademik ve idari personelin katıldığı konferansta, Maarif Vakfı Akademik Faaliyetler ve Yayınlar Daire Başkanı Doç. Dr. Rıdvan Elmas konuşmacı olarak yer aldı. Maarif Vakfı Akademik Faaliyetler ve Yayınlar Daire Başkanı Doç. Dr. Rıdvan Elmas, her yeni çıkan teknoloji gibi yapay zekanın da belli korkuları beraberinde getirdiğine dikkat çekerek bununla ilgili felsefi tartışmaların söz konusu olduğunu belirtti.

Yapay (1)

Cahit Arf Hoca’nın 1959 yılında yapay zekayı Türkiye’de konuştuğunu söyleyen Elmas, “Cahit Arf, eğitimin çok teorik ağırlıklı olduğunu, uygulamaya çok önem verilmediğini ve eğitimdeki zayıflıkların makinalarla nasıl çözülebileceğinin getirdiği tartışmayı anlatıyor. Buradan hareketle aslında bazı şeyleri anlayabilmiş ve görebilmişiz diyebiliriz fakat yeterince üzerine düşülmemiş” dedi. Elmas, yapay zekanın 2022 yılından beri gündemde olduğunu ve çok yavaş ilerlediğini belirterek, “Silikon tabanlı çiplerin gelişmesi, veri tabanlarının artışı ve matematiğin gelişmesi yapay zekanın son iki üç yılda hızla ilerlemesine neden olmuştur” diye konuştu.

Emirdağlılar Belçikalıların damak tadını değiştirdi! Emirdağlılar Belçikalıların damak tadını değiştirdi!

Yapay (2)

Konferans, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker’in Doç. Dr. Rıdvan Elmas’a teşekkür belgesi takdimiyle son buldu.

Kaynak: GAMZE KOÇAK