Atatürk Kongre Merkezinde düzenlenen, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Erol, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Şerife Ebru Okuyucu, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Bekir Yalçın ile birlikte akademik ve idari personelin katıldığı konferansta; Arvis Teknoloji ve Roket Akademi Teknoloji Kurucu Ortağı Tansel Akgül, Arvis Teknoloji ve Roket Akademi Teknoloji CEO’su Gülhan Ertürk Akgül, Arvis Teknoloji Proje Koordinatörü ve AR-GE Mühendisi Nazlı Sevindik Örenkaya ile Roket Akademi Teknolojileri AR-GE Mühendisi Gülşah Seher konuşmacı olarak yer aldı.

BAŞKAN KÖKSAL TALİMATI VERDİ! BAŞKAN KÖKSAL TALİMATI VERDİ!

Yapay (4)

YÜZ TANIMA SİSTEMİ

Etkinliğin açış konuşmasını yapan Roket Akademi Teknolojileri AR-GE Mühendisi Gülşah Seher, Arvis Teknoloji hakkında bilgiler verdi. Arvis Teknolojinin sloganının “bigbrother” ve “biz çağı” olduğunu söyleyen Seher, “Arvis Teknoloji olarak biyometri, görüntü işleme, yapay zeka ve veri analizi gibi konularda çalışmalar yapıyoruz. Yapay zeka kapsamında nesne tanıma, kimlik doğrulama ve yüz tanıma gibi birçok sistemimiz var. Biz, zaten her yerde kamera var diye yola çıktık. Bu bağlamda görüntü işleme, akıllı arşivleme ve yönetme platformumuz mevcut. Ana odağımız; biyometri ve kimlik doğrulamadır. Bunun dışında videolu görüntülü uygulamamız, imge işleme platformumuz, dijital cüzdan içerisinde yüz verilerini tuttuğumuz ürünümüz ve ATM’lerde kiosk uygulamalarımız da mevcut. Arvis teknolojiyi aslında daha çok bankalara ürünler yapan bir şirket olarak söyleyebiliriz” diye konuştu.

Yapay (1)-1

3 ÖĞRENCİYE STAJ İMKANI

Arvis Teknoloji Proje Koordinatörü ve AR-GE Mühendisi Nazlı Sevindik Örenkaya konuşmasında öğrencilerin kendini yetiştirmeleri için fırsat eşitliğinin olmadığını belirtti. Arvis Teknoloji ve Roket Akademi Teknoloji Kurucu Ortağı Tansel Akgül ise 129 üniversiteden staj başvurusu olduğunu belirtti. Arvis Teknoloji ve Roket Akademi Teknoloji CEO’su Gülhan Ertürk Akgül ise konuşmasında üretken yapay zekanın, yapay zeka teknolojileri içinde bir parça olduğunu ifade etti. Konuşmaların ardından AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker, konuşmacılara teşekkür belgesi takdim etti. Teşekkür belgesi takdiminin ardından uygulamalı eğitim ve atölye çalışması gerçekleştirildi. Eğitim ve atölye çalışmasında başarılı olan 3 öğrenciye Arvis Teknoloji bünyesinde staj imkanı verildi.

Yapay (2)-1

Kaynak: FATMA SEDA CAN