Gerçekleştirdiği projeler, hayata geçirdiği yatırımlarla Afyon Kocatepe Üniversitesini sürekli ileriye taşıyan başarılı çalışmaları nedeniyle de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ikinci kez AKÜ Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Mehmet Karakaş, ilk dönem rektörlüğe atandığında üniversitenin bölündüğüne dikkat çekti. AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, “2019 yılında Rektörlüğe atandığımızda üniversitemiz 2018 yılında bölünmüştü. Dolayısıyla biz göreve geldiğimizde hedefleri ve odak noktası ve öncelikli alanları belirsizleşmiş bir üniversiteydik. Önceki dönemlerde odaklanma noktamız ve öncelikli anlarımız sağlık odaklı idi. Dolayısıyla yeni hedefler belirlemeniz, yeni odaklar oluşturmanız gerekiyordu. Bu bilinçle, bu anlayışla, üst kuruluşlarımızla görüşerek stratejik planımızı güncelledik. Stratejik planlarımız içerisine yeni ve Üniversite kapasitemize uygun öncelikli hedefler koyduk” dedi.

TÜRKİYE’DE Kİ TEK HASTANE

2019 yılında göreve başladıktan sonra yeni hedefler doğrultusunda çalışmalara başladıklarını dile getiren Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakaş, “Göreve başladıktan sonra yeni öncelikli alan tanımlamamız içerisinde; Veteriner-hayvancılık, Turizm ve özellikle Afyonkarahisar ve bölgenin kapasitesine uygun; Jeoloji, Meden, Gıda gibi Mühendisliklere yer verdik. Dolayısıyla veteriner-hayvancılık bizim öncelikli alanlarımızdan biri oldu. Bu öncelikli alan anlayışı üzerinden hedefler geliştirmek gayreti içerisinde olduk. Bunların en önemlisi hayvan hastanesiydi. Bir diğeri çiftliğin revizyonuydu. Orada çok ciddi mesafeler kat ettik. 5 yıl öncesine göre çok değişti. Hayvan hastanesi şuanda Türkiye’de beşer hastanesi formatına uygun tek hastane konumundu.  Dünyada da sayılı hastanelerden birisi” dedi.

BÜYÜK MESAFE KAT ETTİK

Daha yaşanılabilir Afyonkarahisar için! Daha yaşanılabilir Afyonkarahisar için!

Kocatepe Hayvan Hastanesinde her şeyin en ince ayrıntısına kadar düşünüldüğünü ifade eden Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, “bir innsan, hastaneye gittiğinde hangi muameleler yapılıyor ve hangi prosedürler uygulanıyorsa hayvan hastanemizde de bu prosedürler uygulanıyor. Pet hayvanları ve çiftlik hayvanları olarak ayırdık. Hastane tasarlanırken arkadaşlarımız birçok yeri gezdi ve gördüler. Şuanda Kocatepe Hayvan Hastanemiz Beşer Hastanesi formatına uygun tek hastane ve Türkiye’nin en donanımlı hayvan hastanelerinden birisi. Hastanemize bölgeden hastalar gelmeye başladı. Yedi gün yirmi dört çalışıyoruz. Hafta içi, hafta sonu, gece vardiyeleri de oluşturduk. Şu anda güçlü bir kapasite ile çalışıyor. Hastanemiz önceki duruma göre, oldukça önemli bir mesafe kaydetti” dedi.

TASARRUF TEDBİRLERİNE TAKILDI

2023 yılı Mayıs ayında temeli atılan Afyon Kocatepe Üniversitesi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Çiftliği bünyesinde hizmet verecek olan Modern Manda Barınağı Tesisi ile ilgili de bilgiler aktaran Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakaş tesisin 2025 yılında hizmete alınacağını ifade etti. Tesisin tasarruf tedbirleri nedeniyle geciktiğini söyleyen Rektör Karakaş, “Modern Manda Barınağı Tesisimiz tasarruf tedbirlerine takıldı. Modern Manda Barınağı Tesisimizi 2025 yılında açacağız inşallah. Gelecek yıl her şeyiyle tamamlanacak. Tasarruf tedbirleri olmasaydı ek bütçe alarak orayı bu sene yetiştirme derdindeydik. Biz üniversiteye verilen yatırım bütçesinin her sene en az iki katını harcadık. Yaptıkça gittik istedik aldık. Geçen yıl bize 45 milyon lira yatırım bütçesi verilmişti biz 105 milyon harcadık. Biz yine de zorlayacağız kapıları” dedi.

AKÜDO DONDURMA BEĞENİLDİ

Afyon Kocatepe Üniversitesi Gıda Kontrol Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından manda ve inek sütünden sade, incirli, kakaolu, muzlu, bal bademli, Antep fıstıklı, karamelli, tahin-pekmezli balkabaklı ve damla sakızlı dondurma satışları da devam ediyor. AKÜDO markalı dondurmaların, Rektörlük Binası yanında yer alan büfede 11.00-17.00 saatleri arasında ve Rıza Çerçel Kültür Merkezi’nde satışının yapıldığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakaş, “Gıda Kontrol Uygulama ve Araştırma Merkezimiz tarafından 9 çeşit üretim yapılıyor. Üniversitemizde bir satış noktamız var aynı zamanda Rıza Çerçel Kültür merkezimizde de bir hafta önce satışlara başladık. Şu anda kapasiteyi de artırmaya çalışıyoruz. Dondurmalarız çok beğenildi. AKÜDO tescilli bir marka. Gıda Kontrol Merkezimizde yeni hizmetlere de hazırlanıyoruz.” dedi.

SUCUK ÜRETİMİNE BAŞLAYACAĞIZ

Veteriner Fakültesi bünyesinde kurdukları ve yakında açılacak olan Et Ünitesi tarafından sucuk üretimine de başlanılacağını ifade eden Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş  “Bu arada Veteriner Fakültesi bünyesinde kurduğumuz et ünitemiz bitmek üzere. İnşallah AMANDA markasıyla et ve sucuk da üreteceğiz. Özellikle Afyon’un sucuk konusunda marka değeri olan fermente sucuğun üretimini, ışıl işlem görmeyen sucuğun üretimini gerçekleştireceğiz. Bunu yakından takip ediyorum. Alt yapıyı bitirdik. Konuyla ilgili güzel bir ekibimiz var. Farklı alanlarda ürüne ve üretime yönelik diğer kapasitelerimizi de araştırıyoruz. Yakın zamanda bazı sürprizler, olacak inşallah. Mobilya üretimine de başlayacağız. Bununla ilgili toplantılar yapıyoruz. Mobilyada önce kısmen karşıladığımız kendi ihtiyaçlarımızı tamamen karşılayacağız, daha sonra dışarıya üretim yapacak bir sistem kurmak için çalışmalara devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: ÖZEL HABER: AHMET IŞIK