YENİ Parti’nin kurucu Manisa İl Başkanı İlksen Özalper hakkında yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen “çıkar amaçlı suç örgütü” ve “rüşvet” soruşturması kapsamında 5 Ağustos’ta gözaltına alınan Özalper, Manisa’daki evinde yapılan aramanın ardından ifadesinin alınması amacıyla Ankara’ya götürüldü. Üç günlük işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Özalper, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hâkimliğince tutuklanarak cezaevine gönderildi.
EVİNDE ARAMA YAPILDI, ANKARA’YA GÖTÜRÜLDÜ
Soruşturma kapsamında Özalper’in Manisa’daki evinde arama gerçekleştirildi. Gözaltına alındığı gün Manisa Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlanan Özalper, ifadesinin alınması amacıyla Ankara’ya götürüldü. Ankara’daki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Özalper hakkında tutuklama kararı verildi. Özalper’in tutuklanması, YENİ Parti’nin kuruluşundan bu yana il başkanı düzeyinde gerçekleşen ilk tutuklama olarak kayıtlara geçti.
SORUŞTURMADA MASAK VE HTS DETAYI
Soruşturmanın, görevden uzaklaştırılan Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım’ın “etkin pişmanlık” hükümleri kapsamında verdiği ifadelerin yanı sıra Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporları ve HTS kayıtlarına dayandırıldığı belirtildi. Özalper hakkındaki işlemlerin de aynı soruşturma dosyası kapsamında yürütüldüğü kaydedildi.
AYNI DOSYADA ÜÇ KİŞİ DAHA TUTUKLANMIŞTI
Dosyanın daha önce İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütüldüğü, verilen yetkisizlik kararının ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına devredildiği belirtildi. Soruşturma kapsamında Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Demirhan Gözaçan, makam şoförü Anıl Demir ve Şehzadeler A.Ş. Genel Müdürü Cem Yüzer de “çıkar amaçlı suç örgütüne üye olma” ve “rüşvet” iddiaları kapsamında tutuklanmıştı. Özalper’in de tutuklanmasıyla soruşturmada yeni bir aşamaya geçildi.




