Daha önce AK Parti’den ihraç edilen ardından geçtiğimiz dönemde İYİ Parti’den belediye başkan adayı olan ancak kazanamayan Mahmut Koçak, son olarak AK Parti’ye tekrar döndüğünü duyurmuştu. 2024 Mahalli İdareler seçimlerinde AK Parti’de aday adaylığından öteye geçemeyen Koçak, hafta sonu bir düğün salonunda istişare başlığı altında bir grup insanla bir araya geldi.

Düğün salonunda yapılan istişare toplantısında, Yeniden Refah Partisi Genel Merkezi’nden Cafer Azaklı isimli parti yöneticisini getirtmesi bazı çevrelerce “AK Parti’ye mesaj veriyor”  şeklinde yorumlandı.

Hafta sonu yaptığı açıklamada 1 Şubat tarihini işaret eden Koçak’ın karar vermekten ziyade AK Parti’ye, 72 saat mühlet tanıyarak beklentilerinin cevap bulup bulmayacağı şeklinde olduğu ifade edildi. AK Partili bir ismin ise “Mahmut Koçak’ın ya büyükelçilik ya da bir yerlerde üst düzey yöneticilik beklentisi olabilir. Bu nedenle karar tarihini sürekli erteliyor. İstişare olarak tanımladığı şey AK Parti’den beklediği cevap olabilir. Bir kısım vatandaşı oraya yığması ise ‘Bakın benim bu kadar gücüm var’ şeklinde gücünü göstermek amaçlı olabilir” dediği öğrenildi. ODAK ÖZEL HABER

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ