Ev temizliğinde ahşap mobilya ve parkelerin temizliği her zaman temizliğin en zor adımlarından olmuştur. Kimyasal temizlik ürünlerinin yapısını bozduğu parkeler, herhangi bir ürün ile temizlenmeye uygun değildir. Bu nedenle zor da olsa detaylı ve titiz bir bakım gerektirir. 

Her gün silinse dahi toz olan parkeleri temiz tutmak da bir o kadar çaba gerektiren bir temizliktir. Ama bu yöntemle değil! Çünkü parkeleri bu yöntemle silmek kalıcı temizlik sağlayacağı gibi mikrop ve bakterilerden de arındıracaktır. Peki nasıl? 

Otomobil ile motosiklet çarpıştı, bakın motosikletin üstündeki kişilere ne oldu? Otomobil ile motosiklet çarpıştı, bakın motosikletin üstündeki kişilere ne oldu?

Deterjan ve kimyasaldan uzak durun! 

Bilindiği üzere ahşap materyallerden oluşan parkeler, deterjan ve temizlik ürünlerini emmeye meyillidir. Bu nedenle de aslında deterjan ve çeşitli temizleyicileri parke üzerinde kullanmak hem kalıntılara sebep olabilir hem de sağlığınızı bozabilir. Bu nedenle parke temizliğinde hızlı uçucu, kalıntı yapmayacak hafif ürünler kullanılmalıdır. 

Bir damla asetonla sihri göreceksiniz! 

Parke temizliğinde duru su kullanmak aslında en yeterli temizliktir. Temiz bir su ile parkelerinizi silmeniz en sağlıklı olanıdır. Ancak suya katılacak bir damla aseton harikalar yaratacaktır. Alkol yapısı sayesinde hızlı uçucu bir yapıya sahip olan aseton, temizleyici bir etkiye de sahiptir. 

Yüksek oranda bir çözelti olan aseton, parkeleri ve ahşap mobilyaları hızla parlatma özelliğine sahiptir. Silme suyuna katılacak birkaç damla aseton, ayrıca parkelerin daha uzun süre toz tutmamasına imkan sunacaktır. 

Bunu sakın yapmayın! 

Yukarıda da bahsettiğimiz üzere parkeler ahşap yapıları gereği sıvıları emmeye meyillidir. Bu nedenle parkelerinizi suyla silerken, kullanılan bezin iyice sıkıldığından emin olun. Fazla su kullanımı parkelerinizi şişirip deforme edebilir. Fazla su kullanmanız durumunda da üzerinden kuru bir bezle silmeye özen gösterin. 

Kaynak: MURAT EMRE