Grup etabının 18. ve son haftasında Yunanistan’da oynanan mücadelede, tribünlerde Beşiktaş ve Türk polisini hedef alan, Türkçe karakterlerle yazılmış hakaret ve küfür içeren pankart dikkat çekti.

BEŞİKTAŞ’TAN SERT TEPKİ
Yaşanan olayın ardından Beşiktaş Kulübü yazılı bir açıklama yaparak söz konusu pankartı en ağır şekilde kınadığını ve lanetlediğini duyurdu. Siyah-beyazlı kulüp, EuroLeague (Avrupa Ligi) yönetimi nezdinde gerekli tüm hukuki ve idari girişimlerin kararlılıkla başlatıldığını kamuoyuyla paylaştı.
IRKÇI PANKARTLAR İLK KEZ YAŞANMIYOR
Türk takımlarının Avrupa arenasında benzer olaylarla daha önce de karşılaştığı hatırlatıldı. Geçtiğimiz yıl kasım ayında Basketbol Avrupa Ligi’nde oynanan Partizan–Fenerbahçe Beko maçında, Sırp taraftarların Osmanlı Padişahı I. Murad’ı tasvir eden ırkçı bir pankart açması büyük tepki çekmişti. O karşılaşmada tribünlerde Türkler aleyhine uzun süre tezahüratlar yapılmıştı.
CEZALAR YETERSİZ BULUNMUŞTU
Söz konusu Partizan maçının ardından Basketbol Avrupa Ligi yönetimi Sırp ekibine 40 bin avro para cezası ve tribün kapatma cezası vermiş, ancak tribün kapatma yaptırımı ertelenmişti. Benzer şekilde Fenerbahçe, futbolda da Viktoria Plzen deplasmanında ırkçı pankarta maruz kalmış, UEFA’nın verdiği cezalar spor kamuoyunda yetersiz ve caydırıcılıktan uzak bulunmuştu. Spor otoriteleri, bu tür olayların önlenmesi için daha ağır yaptırımlar uygulanması gerektiğini vurguluyor.



