Yerel seçimler sona erdi. Milliyetçi Hareket Partisi’nin 2024 yerel seçimlerinde Afyonkarahisar’da kazandığı 13 belediye de belediye başkanlarının meslekleri merak konusu oldu.

Bugün mazbatalarını alarak görevlerine resmen başlayan Milliyetçi Hareket Partili belediye başkanlarının mesleklerini sizler için araştırdık.

VETERİNER BELEDİYE BAŞKANI

İşte MHP’li belediye başkanlarının meslekleri;

Bolvadin Belediye Başkanı Derviş Aynacı, sosyal medya hesabından yaptığı hayvan fotoğrafları ile de mesleği hakkında bir fikir veriyordu. MHP’li Başkan Aynacı veterinerlik mesleğini icra ediyor.

Bolvadin'in Dişli Beldesi Belediye Başkanı Ahmet Mert ise belediye başkanı olmadan önce Bolvadin Belediyesinin muhasebe işlerine bakıyordu. 

Kızılören Belediye Başkanı Ali Erol, esnaflık yaparken Sinanpaşa Belediye Başkanı Tolga Yıldırım’da belediye başkanlığı görevinden önce memurdu.

Şuhut Belediye Başkanı Muhittin Özaşkın eğitimci, Susuz Belde Belediye Başkanı İbrahim Işılak iş insanı, Fethibey Belde Belediye Başkanı Mustafa Özdemir de ticaretle ilgileniyor.

BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN ÖNCE MEMURDU

Belediye Başkanı olmadan önce memur olan bir diğer başkan ise Beyyazı Belde Belediye Başkanı Asım Altıntaş oldu.

'Küflü Çikolata' Krizi: Patiswiss CEO'sunun Tepkisi Olay Yarattı 'Küflü Çikolata' Krizi: Patiswiss CEO'sunun Tepkisi Olay Yarattı

Çıkrık Belde Belediye Başkanı İbrahim Çetinaktı ve Sülümenli Belde Belediye Başkanı Hüseyin Varol,  serbest meslek, Bolvadin Özburun Belediye Başkanı Bünyamin Özdemir de serbest meslek icra ediyor.

ERYILDIZ EĞİTİMCİ

Gömü Belediye Başkanı Ramazan Eryıldız bir eğitimci. Küçükhüyük Belediye Başkanı Osman Ateş, serbest meslek, Ahmetpaşa Belediye Başkanı Eyüp Yakan ise ticaretle ilgileniyor.

Düzağaç Belediye Başkanı Selçuk Çetinkaya da belediye başkanlığı görevinden önce memur olan isimlerden.

Taşoluk Belediye Başkanı Bilgin Özen ve Tatarlı Belediye Başkanı Musa Kayer de serbest meslek yapıyor.

Kaynak: NURBANU SOY