Şehidimizin defin yeri ve saati belli oldu! Şehidimizin defin yeri ve saati belli oldu!

Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Kaysal, açış konuşmasında, 2022 yılında kurulan koordinatörlüğün, üniversitenin "en genç koordinatörlüğü" olduğunu belirtti. Kaysal, takımlar arası koordinasyonun sağlanması ve ulusal/uluslararası teknoloji yarışmalarının öğrencilere aktarılmasına ilişkin yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

teknofest

T3 Vakfı'nın Afyonkarahisar İl Sorumlusu Betül Can, TEKNOFEST yarışmalarının, milli teknoloji hamlesine olan katkısını vurguladı. Can, TEKNOFEST'in yanı sıra Deneyap Atölyeleri ve Bilim Türkiye gibi projeler üzerinden gençleri girişimciliğe teşvik ettiklerini ve girişimci yetiştirme programları ile yatırım imkanları sunduklarını dile getirdi.

akü

Dr. Öğretim Üyesi Ertuğrul Ergün, TEKNOFEST web sitesi üzerinden öğrencilere yarışmalar hakkında bilgiler aktararak, farklı disiplinlerden öğrencilere hitap eden çeşitlilikte yarışmaların bulunduğunu belirtti.

akü

Öğr. Gör. Hasan Akkoç, TEKNOFEST'e katılım ve yarışmalarda edinilen tecrübeler hakkında konuştu. Akkoç, bu deneyimler sayesinde öğrencilerin iş arama sürecine girmeden teklifler aldığını ve çalışırken önemli beceriler kazandıklarını anlattı.

Öğr. Gör. Tamer Aslan, AküBioTek Takımı'nın kuruluş ve başarı sürecinden bahsederek, projelerde problem odaklı yaklaşımın önemine değindi. Aslan, projelerin geliştirilmesinde saha çalışmalarının ve uzmanlarla yapılan görüşmelerin rolüne işaret etti.

akü

AKÜ Mezunu Elektrik Elektronik Mühendisi Ömer Türkmen de yarışmalardan elde edilen deneyimler ve öğrencilere yönelik tavsiyelerini paylaştı.

Bilgi dolu toplantı, katılımcılar ve öğrenciler arasında yapılan soru-cevap bölümü ile sona erdi, gençlere TEKNOFEST 2024'e dair yeni ufuklar açılmasının yanı sıra, teknoloji ve inovasyon konularında var olan heyecanlarına heyecan katıldı.

Kaynak: ALİ KÜÇÜKKARTAL