Fed ve Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararlarından etkilenen altın fiyatları, 25 Mart Pazartesi günü itibariyle gram altın fiyatının 2.240 TL'den alıcı bulmasıyla yükselişini sürdürüyor.

Dalları kiraz bastı! İhracat hedefi ne kadar oldu? Dalları kiraz bastı! İhracat hedefi ne kadar oldu?

Haftanın Başında Altın Fiyatları

Altın fiyatları, son haftalardaki dalgalı seyrini sürdürerek Cuma gününü düşüşle kapattıktan sonra yeni haftaya yükselişle başladı. 25 Mart Pazartesi günü itibariyle gram altın fiyatı 2.240 TL'den alıcı buluyor. Geçtiğimiz hafta tarihi rekor kıran gram altın, haftayı değer kaybıyla kapattıktan sonra yükselişe geçti. Bir önceki kapanışı 2.225 TL'den yapan gram altın, bugün 2.240 TL'ye kadar yükseldi. Çeyrek altın ise 3.639 TL'den kapanış yaparken, şu anda 3.662 TL'den alıcı buluyor.

altın fiyatları

Piyasalardaki Gelişmeler ve Etkileri

Altın fiyatlarındaki son durum, güncel çeyrek altın ve gram altın fiyatları yakından takip ediliyor. Piyasalarda yaşanan dalgalanmalar ve merkez bankalarının faiz kararları altın fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Altın fiyatlarındaki yükseliş trendi, piyasalardaki gündemdeki yerini koruyor. Analistler, şahinleşen ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikasının altının ons fiyatını baskıladığını, Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilimle artan jeopolitik risklerin ise söz konusu düşüşü sınırladığını ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi