Toplantıda, resmî ilan ve reklam yayımıyla alakalı süreli yayınlar hakkında yapılan işlemler, süreli yayınların isim ve alan adı değişikliği başvuruları, basın çalışanlarının borç para ve muhtaçlık yardımı talepleri, basın kuruluşlarının kredi talepleri ile diğer idari konular görüşülerek karara bağlandı.

Erdoğan Afyon’a geliyor! Erdoğan Afyon’a geliyor!

KANUN VE YÖNETMELİKLERE İLİŞKİN KARARLAR

195 Sayılı Basın İlan Kurumu Teşkiline Dair Kanun ve Resmî İlan ve Reklam Yönetmeliği’ne Dair Kararlar çerçevesinde alınan kararlar şunlardır:

Balıkesir’deki bir gazete, Sayfa Düzeni ve Baskı Esasları Şartları'nı ihlal ettiği için 4 gün, İzmir’deki gazete Defter Tutma Şartı'nı ihlal ettiği için 3 gün, Trabzon’daki gazete ise sevk edilen ilanı yayımlamadığı için 10 gün süreyle resmî ilan ve reklam kesme müeyyidesi aldı.

İstanbul’daki bir gazete Sayfa Düzeni Şartı'nı, Kütahya’daki gazete Asgari Fiili Satış Şartı'nı, Tekirdağ’daki bir gazete Defter Tutma ve Asgari Fiili Satış Şartları'nı ihlal ettiği için belirli sürelerle kesintiye uğradı.

ALAN ADI DEĞİŞİKLİKLERİ VE YARDIMLAR

Gazetelerin isim değişiklikleri ile internet haber sitelerinin alan adı değişikliği talepleri de görüşülerek karara bağlandı. Ayrıca, basın çalışanlarına yapılan faizsiz borç para ve maddi yardımlar da kararlaştırıldı.  

Kaynak: GAMZE KOÇAK