Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu Olimpik Yüzme Havuzu, önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun katılımıyla açıldı. Açılış töreninde konuşan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, 2019 yılında yapılan bir ziyaret sırasında Bakan Kasapoğlu'na spor lisesi taleplerini ilettiklerini ve bu talebin kabul edildiğini söyledi. Bakan Kasapoğlu, Afyonkarahisar'a spor lisesi yapılması teklifini kabul ederek, spor kompleksinin içine yerleştirilmesini önerdiğini belirtti.

Balığa çıkacaklar dikkat: Her an karşınıza çıkabilir! Balığa çıkacaklar dikkat: Her an karşınıza çıkabilir!

mehmet muharrem kasapoğlu olimpik yüzme havuzu

Bu kompleksi tamamen kullanılabilir hale getirerek hayata geçirdiklerini söyleyen Başkan Zeybek, ‘’Şu anda altı yüzün üzerinde öğrencimiz, gencimiz burada yüzme öğreniyorlar. Geçtiğimiz günlerde de 530’un üzerinde bölge ve Türkiye seçimleri yapıldı. Burada sporcularımız seçimlere katıldılar. Buraya gelen yetkililer aynen şunu söyledi, ‘Gerçekten nefis bir eser olmuş. Biz burayı daha aktif halde kullanmak istiyoruz.’ Biz de kendilerine her daim emirlerinde olduklarını, kullanabileceklerini ifade ettik’’ dedi.

mehmet muharrem kasapoğlu olimpik yüzme havuzu açıldı

Denizimiz yok ama kanoda iddialıyız! Denizimiz yok ama kanoda iddialıyız!

YENİDEN İNŞA ETMEKTEN DAHA ZOR

Kaderine terk edilmiş bir binayı işletmenin yeniden bir yapı inşa etmekten daha zor olduğunu vurgulayan Başkan Zeybek, ‘’Bu projeyi gerçekleştirmemizdeki en büyük destekçimiz olan eski Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na minnettarız. Kendisi, bugüne kadar görev yapmış bakanlar içinde en çok yardım ettiği belediye başkanlarına yardım etmektedir. Bu projenin ihalesi yapılarak başarılı bir şekilde tamamlanmıştır. Bu, bizim gururumuzdur. Kasapoğlu'nun Fahri Hemşerilik ünvanını hak ettiğini düşünüyorum ve bu ünvanı kendisine vermiş bulunmaktayız. Kendisi bu eseri oluşturdu ve burası sizin sayenizde hayata döndü. Öğrencilerimize ve gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Milletvekillerimiz ve valimiz her zaman yanımızda oldu. Birlikte çalışarak kaderine terk edilmiş spor tesislerini hizmete almayı başardık. Bu Olimpik Yüzme Havuzu da bunlardan biri. Spor kenti diyoruz ve eksik olan tüm spor branşlarını tamamlama çabası içerisindeyiz’’

Kaynak: NURBANU SOY