CHP Grup Başkanvekili ve Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yaptığı konuşmada öğretmen, öğrenci ve velilerin sesi oldu. Köksal, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2024 yılı bütçesinin görüşüldüğü Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki konuşmasında Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e ÇEDES, öğrencilere ayrılan bütçe ve öğretmenlerin durumu hakkında sorular yöneltti. Bakan Tekin'in zaman zaman cevaplayamadığı sorular üzerine sözünü kestiği Köksal, "Biz sizi dinledik, siz de bizi dinleyeceksiniz. Çocuklar karınlarını su ile doyuruyor, öğretmenler açlık sınırının altında maaşlar ile çalışıyor" ifadelerini kullandı.

MİLLİ EĞİTİMDEKİ SORUNLAR ARTARAK DEVAM EDİYOR

Milli Eğitim'deki sorunların artarak devam ettiğini belirten Köksal, yapılan paylaşmalara göre Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinin 2024 yılında yüzde 12'ye düşeceğini ve bu durumun taşımalı eğitim ve ikili eğitim gibi sorunları çözemeyeceğini ifade etti. Köksal ayrıca 2024 yılı Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinin yüzde 81'inin personel gideri için harcandığını ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın kamuda en çok istihdam yapan bakanlık olduğunu belirtti.

ÖĞRETMENLER AÇLIK SINIRININ ALTINDA MAAŞ ALIYOR

Öğretmenlerin yoksulluk sınırının altındaki maaşlarla yaşamak zorunda kaldığını vurgulayan Köksal, 25 yıllık bir öğretmenin 24 bin 154 TL maaş aldığını söyledi. Köksal, öğretmenlerin giyimlerini koruyabilmeleri için onlara beyaz önlük verilmesi önerisinin samimi olmadığını ve öğretmenlere daha iyi bir ücret verilmesi gerektiğini dile getirdi.

ÇEDES PROJESİ VE KARMA EĞİTİM

Köksal, ÇEDES projesi ile ilgili sorular yöneltti ve bu projenin laik eğitim sistemini etkileyip etkilemediğini sordu. Ayrıca Köksal, Milli Eğitim Bakanı'nın karma eğitime karşı olduğunu ve kız çocuklarının okula gitmemesini bu duruma bağladığını hatırlattı. Ancak Köksal, kız çocuklarının okula gitmemesinin nedeninin yoksulluk olduğunu vurguladı.

OKULLARDAKİ SORUNLAR

Köksal, okullardaki sorunlara da değindi ve temizlik görevlisi ve güvenlik personelinin eksikliğini ve velilerin bu eksiklikleri kendi imkanlarıyla gidermeye çalıştıklarını belirtti.

Şehidimizin defin yeri ve saati belli oldu! Şehidimizin defin yeri ve saati belli oldu!

TÜRKİYE MAARİF VAKFI VE BESLENME ÇANTALARI

Köksal, Türkiye Maarif Vakfı'na ayrılan bütçelerin öğrenci başına yapılan harcamaların Milli Eğitim Bakanlığı'nın harcamalarının iki katı olduğunu söyledi. Ayrıca Köksal, çocukların beslenme çantalarını dolduramadığı için karınlarını sadece su ile doyurduklarını dile getirdi ve bu durumu eleştirdi. F/Ö 

Editör: Fadime Özkaran