Seher vakti evinize

Vardım varmaz olaydım

Geçiyordum bağınızdan

Geçtim geçmez olaydım

Geçiyordum bağınızdan

Geçtim geçmez olaydım

Yalancısın inanamam

Gayrı sana güvenemem

Yalancısın yalancısın

Yalancısın sen…

Grup Abdal… Gece evren uykuya daldığında olabildiğince loş ortamda dinlemelik bir parça. Konuyla bir ilgisi yok,  adet üzere böyle bir giriş hoş olur diye düşündüm.

Konumuz Bolvadin bugün, dersimiz ise “Yapılması planlanan ama ses seda çıkmayan TOKİ konutları”

Yazıya girmeden önce Bolvadin Belediye Başkanı Sayın Fatih Kayacan’ın inşaat sevdalısı bir başkan olduğu ve ilçede “Dün mücahitti bugün müteahhit oldu” söylentilerinin ayyuka çıktığını da ifade etmekte fayda var.

Aman  Allah yukarıda bir tane kendisine ait inşaat firması yok. Lakin aklı karalı müteahhit tanıdıkları olduğu söyleniyor.

Konumuza dönecek olursak…

Bu noktada hem Belediye Başkanı Sayın Fatih Kayacan, hem de Ak Parti ilçe teşkilatı sınıfta kalmış durumda…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sosyal konut duyurusundan sonra tüm ilçeler aslan payına pençe atarken Bolvadin tayfası sanırım fırın eti ya da Bolvadin Keşkeği kaşıklamakla meşguldü.

Gelin verilen sözlere hep birlikte bakalım.

Bakalım ki üzerinden bir yıla yakın ya da aşkın süre geçmesine rağmen neden hala tek bir kazma vurulmadığını birlikte anlamaya çalışalım.

Hatta bunu bir sinema filmi tanıtımı edasında anlatayım ki sizlere, sıkılmayın.

Taze sıkılmış meyve suyunu Sayın Kayacan ve Beyaz Bolvadinli iş insanları okurken biz gariban tayfaya da piknik tüpünde kireçli çaydanlıkta pişmiş çay düşer herhalde…

Ee, hadi herkes kendi payına düşeni eline alsın da artık başlayalım yazıya…

Bolvadin…

Filmimizin başrollerinde Fatih Kayacan ve Ak Parti Bolvadin İlçe Başkanı Hasan Topçu, Bolvadin Ak Parti İGM üyesi Carullah Kolay, Bolvadin Ak Parti İGM Üyesi Abdülkadir Emrullahoğlu...

 Yönetmeni; bilinmiyor…

Gösterim tarihi; 2002’den bu yana…

Tarihler 25 Ekim 2022’yi işaret ettiğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir açıklama yaparak sosyal konut müjdesini verdi.

İşte o açıklama; "Söz verdiğimiz şekilde, 250 bin konutluk ilk etabı 2 yıl içinde tamamlayarak hak sahiplerine teslim edeceğiz."

Ve akabinde de şehirler, ilçeler ve hatta beldeler belirlendi…

Sosyal Konut Projesi kapsamında Afyonkarahisar’da Emirdağ 316 konut, Sandıklı 278 konut, Bayat 204 konut, Gömü 200 konut, merkez 191 konut,Sinanpaşa 164 konut, Çobanlar 157 konut, Başmakçı 127 konut, Dazkırı 67 konut, Hocalar 63 konut, Beyyazı 50 konut, Haydarlı 136 konut, Güney 106 konut, İscehisar 96 konut, Tatarlı 36 konut, Kızılören 110 konut, Kılınçarslan 95 konut ve Pazarağaç 59 konut…

Bolvadin?

Bu noktada Bolvadin’e verilen şeyi ne yazık ki buradan yazamıyorum.

Ama şunu diyebilirim ki 3’ü 1 arada granül kahve düştü Bolvadinlinin payına…

Sıcak suyu kaynatıp kaynatıp için dediler tabiri caizse…

Direniş tam da bu noktada başladı.

Muazzam bir örgütlenme oldu sosyal medya üzerinden onu alt başlıklarda ayrıca yazacağım.

2022 Eylül ayında açıklanan bu konut sayılarının içerisinde Bolvadin’in olmamasının nedeni Belediye ve teşkilat arasında bitmek tükenmek bilmeyen muazzam çekişmeden ibaretti.

Yıllardır meydan muharebesi şeklinde geçen bu çatışma o tarihlerde soğuk savaş şeklinde ilerledi.

Yüz yüze gelince sahte tebessümlerle verilen fotoğraf pozları arka planda kuyu kazma eylemleriyle tam bir Dallas seyri mümkündü.

Bolvadin’de iki İGM üyesinin kontrolü kendi tekellerinde toplamak istemeleri, ne yapacağını bilmeyen acemi bir ilçe başkanı ve benmerkezci Sayın Kayacan ile bin yıllık ilçenin kaderiyle adeta tombala oynanıyordu.

Kimin torbasındaki sayı büyükse bir diğerini ekart etmeye yönelik yapılan hamleler her defasında negatif etki olarak kendilerinden ziyade kadim kentin yaşayanlarına dönüyordu.

Memlekette tüm bunların dışında yıldızı bir anda parlayan iş adamları mantar gibi peydah oluyor siyasetten sonra para kartelleri de güçlerine güç katıyordu.

Özellikle inşaat alanında Kayacan dönemiyle birlikte yıldızı parlayan bir inşaat firmasının önlenemez ve şüpheli yükselişi konusunda tam bir muammalar bütünü yapbozdaki yerini alıyordu.

Tüm bunlar olurken Kentsel Dönüşüm adı altında dükkanlar boşalttırılıyor ve Belediye sosyal hizmetleri bir kenara bırakarak müteahhitliğe soyunuyordu.

Koskoca ilçede bu noktada tek bir cümle dahi yazılmaması ise bölge basını gücünün çoktan kırıldığının göstergesi olarak karşımıza çıkıyordu.

 

VE PASİF DİRENİŞ BAŞLADI…

Sosyal Konut projesinin nerelere yapılacağının açıklanması üzerine sosyal medyada Bolvadinli vatandaşlar birer ikişer paylaşımla başlayarak tepkilerini ortaya koymaya başladılar.

İşte onlardan bazıları;

Tepkiler henüz 23 saat dolmadan çığ gibi büyüyünce çekişme tarafları (Belediye-Teşkilat) bir anda harekete geçti. Bu hareketlenme sizi yanıltmasın zira mesele iki tarafına birbiriyle olan rekabetinden ötürü idi.

Kim TOKİ’yi Bolvadin’e getirirse; zira o kahraman olacaktı.

Nitekim baktılar ki her iki tarafın da buna gücü yetmeyecek…

Göstermelik bile olsa birlikte hareket etme kararı aldılar. Bunu somutlaştırmak için teşbihen örnek olarak, Rahmetli Kemal Sunal’ın İnatçı filmindeki istimlakçıların köylülere verdiği çeşitli hediyeler karşılığında topraklarını istemeleri gösterilebilir.

Nitekim 24 saat sonra Bolvadin Ak Parti İlçe başkanı Hasan Topçu ve Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan’ın isimlerinin yazdığı bir görsel müjde olarak sosyal medya üzerinden servis edildi.

E işte Ankara’ya gitmişler de , Sayın bakanımızla görüşmüşler de, vekillerle görüşmüşler de şöyle de böylede diyerek  Bolvadin için 150 konut aldıklarını düğün ve bayram edasında duyurdular. Bu duyuru yapıldığında tarihler 14 Eylül 2022’yi gösteriyordu.

Bu müjdenin üzerinden bugünü de sayarsak tam 283 gün geçti.

Daha tek bir kazma vurulmuş değil…

Belki de yer tahsisi bile yapılmadı.

Merkez dahil tüm ilçelerde TOKİ’ler bitme aşamasına doğru yaklaşırken sahi Bolvadin’de neden hala “Tık” yok…

İktidarsız(Devlet gücü) diyeceğim ama neticede iktidar da ellerinde şu andaki mevcut yönetimin.

Ee o zaman neyi bekliyorsunuz diye bir soralım mı?

Ben sorayım ama maalesef şimdiye kadar sorduğum sorulara hiç cevap alamadım. Sanırım verecek cevapları olmadığından kaynaklı susmayı yeğliyorlar…

Sahi Sayın Kayacan TOKİ ne oldu?

Sahi Sayın Hasan Topçu TOKİ ne oldu?

Sahi Sayın Emrullahoğlu TOKİ ne oldu?

Sahi Sayın Kolay TOKİ ne oldu?

Hayır hatırlar mısınız bilmiyorum ama siz Bolvadin halkına bir söz verdiniz. Söz vermek herkesin sözünü tutabilmek er kişinin karıdır.

Erliğinizi görmek için sabırsızlanıyoruz…

 

LİNK ÇALIŞMIYOR SANIRIM KAMERA ŞAKASIYDI

Bolvadin Ak Parti ilçe başkanının gerim gerim gerilerek paylaştığı ve dahi paylaştırttığı Bolvadin’e TOKİ konutlarıyla ilgili liste linkini hatırlayanlar olacaktır.

Hah işte o linkin yerinde yeller esiyor şimdilerde…

Ben linki şuraya bir bırakayım bir de siz girmeyi deneyin bakalım.

https://www.toki.gov.tr/sosyal-konut.html?fbclid=IwAR2sFJKbEImmI6DW2Gfa2VbIhvzMhZ39PVbFT9Ul8MU2tc-r41IAGpdUBOI

Zira ben girmeye çalıştığımda “Aradığınız kaynak kaldırılmış, adı değiştirilmiş veya geçici olarak kullanılamıyor olabilir” diyor.

A, durun bir dakika…

Belki de kasvetli günler geçirdiğimiz dönemlerde bizlere kamera şakası yapmışlardır. Eğer öyleyse kameraları gösterin de Bolvadinli el sallasın anacığım!

 

MÜTEAHHİT FURYASI ve TOKİ

Her zaman tasdik ettiğim bir söz vardır… “Çok laf yalansız, çok para haramsız olmaz”

Özellikle son 10 yıl içerisinde bir anda yaptığı inşaat işleriyle aldığı ihalelerle parlayan bir iş insanı var. Bu iş insanının siyaset, bürokrasi, kolluklarla çok ciddi ilişkileri olduğu ifade ediliyor. İddianın bir tanesi ise üst düzey bir kurum müdürüyle herkese çıplak daire verirken dayalı döşeli bir belki de birkaç daire verdiği yönünde…

Belki onlar bunu hediye statüsüne sokabilirler ama benim nazarımda bu eğer bedelsiz ya da asgari bedelle verildiyse düpedüz rüşvet tanımı içerisinde yer alabilir.

Şimdi sizin şu soruyu kendinize sormanızı istiyorum.

Yukarıda saydığım alanlarla girift ilişkileri olduğu bilinen bu iş insanı Bolvadin’e 150 adet konut yapılmasını ister mi, istemez mi?

Kim mi bu müteahhit?

Yarın öbür gün sosyal medya üzerinden bir açıklama yaparak ahlak ve dürüstlük naraları atacaktır.

O zaman kim olduğunu görürsünüz zaten.

Gerçeklerin eninde sonunda ortaya çıkmak gibi kötü bir huyu vardır.