Borsa liginin nisan ayı şampiyonu Trabzonspor oldu Borsa liginin nisan ayı şampiyonu Trabzonspor oldu

Afyonkarahisar Emekli Memur Sen İl Başkanı Yakup Yılmaz, emekli aylıklarının yetersizliği ve adaletsizliği konularına dikkat çekerek yazılı bir basın açıklamasında bulundu. Yılmaz, emekli kesimin yaşadığı ekonomik zorlukların artık son bulması gerektiğini belirtti. Emekli aylıklarının kiralara, mutfak masraflarına ve diğer faturalara yetmediğini dile getiren Yılmaz, emeklilerin geçim sıkıntısı çektiğini vurguladı.

emekli maaşı

Asgari Ücret ve Emekli Maaşlarına artış gündemde! Asgari Ücret ve Emekli Maaşlarına artış gündemde!

Yılmaz, mevcut emekli aylıklarıyla ay sonunu nasıl getireceklerini düşündüklerini, emekli olmanın rahat bir hayat sağlamasını umduklarını ancak bugün gelinen noktada emeklilerin devlete yük olarak görüldüğünü belirtti. Bu durumun sosyal devlet ilkesiyle ve Büyük ve Güçlü Türkiye idealiyle uyumsuz olduğunu söyleyen Yılmaz, emeklilerin normal şartlarda yaşayabilecek bir maaşa sahip olma hakkının olduğunu vurguladı.

Emekli maaşları ekonomik koşullara ayak uyduracak seviyede değil

Yılmaz, asgari ücretin yaklaşık yüzde 49 artırılarak 17 bin 2 TL olarak belirlendiğini hatırlatarak, emekli maaşlarındaki artışın kamu görevlileri ile paralel olması gerektiğini söyledi. Emekli aylıklarının düzeltilmemesi durumunda 2024 yılına değil, ancak 2021 yılına girebileceklerini dile getiren Yılmaz, emeklilerin 3 yıl geriden geldiğini ve maaşlarının ekonomik koşullara ayak uydurmadığının altını çizdi.

emekli maaşı

İşte yeni asgari maaşın işverene maliyeti İşte yeni asgari maaşın işverene maliyeti

Özellikle kamu görevlisi emeklilerine yapılmayan 8 bin 77 TL ilave ödemenin hem çalışan kamu görevlilerini hem de emekli olacakları endişelendirdiğini belirten Yılmaz, bu sorunun sadece emeklilerin değil, emekli olacak herkesin sorunu olduğunu ifade etti. Emekli aylıklarının bir ülkenin standartlarını ve adalet terazisini belirlediğini söyleyen Yılmaz, gelişmiş ülkelerin emeklilerine haklarını artırmak için düzenlemeler yaptığına dikkat çekti.

Taleplerini dile getirdi

Yılmaz, emekli aylıklarının düşürülmesinin devlet anlayışıyla uyuşmadığını ve Büyük ve Güçlü Türkiye vizyonuna aykırı olduğunu belirtti. Devletin büyüklüğünü ve gücünü bildiklerini vurgulayan Yılmaz, Türkiye'nin emeğe ve çalışanlara haklarını tam anlamıyla verebilecek kapasitede bir ülke olduğunu söyledi.

emekli maaşı

Son olarak Yılmaz, kamu görevlisi emeklileri başta olmak üzere emeklilerin taleplerini dile getirdi. Emekli aylıklarının artırılması, ilave ödemenin emeklilere yansıtılması, en düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesine çıkartılması ve örgütlenme özgürlüğü önündeki engellerin kaldırılması taleplerini bir kez daha dile getirdi.

Kaynak: BÜLTEN