AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven ve Hasan Arslan'ın girişimleriyle, Sinanpaşa ilçesinde yaşayan ve Afyonkarahisar'da tedavi görmek zorunda olan diyaliz hastaları için 5 yeni diyaliz ünitesinin kurulması planlandığı açıklandı. Yakında Sinanpaşa Devlet Hastanesinde kurulacak bu üniteler ile ilçede yaşayan ve tedaviye ihtiyaç duyan bireyler, artık kendi ilçelerinde tedavi olabilecek.

Afyonspor Bucaspor maçında dostluk kazandı Afyonspor Bucaspor maçında dostluk kazandı

Milletvekilleri, Sinanpaşa'daki 31 diyaliz hastasının tedavi süreçlerini kolaylaştırmak amacıyla Sağlık Bakanlığına diyaliz ünitesi kurulması için başvuruda bulunmuştu. Takip ettikleri süreç sonunda Bakanlıktan gelen müjdeli haberi paylaştılar. Sinanpaşa'ya 5 adet diyaliz ünitesi kurulması için iznin çıktığı ve en kısa zamanda hastane bünyesinde kurulum işlemlerine başlanacağı belirtildi. Böylece ilçe sakinleri, il merkezine gitmeden kendi ilçelerinde tedavi olma imkanına kavuşacak.

Milletvekillerinin ortak açıklamasında, Sinanpaşa'daki ihtiyacı gidermek üzere ellerini taşın altına koyduklarını ve Sağlık Bakanlığı nezdinde ki taleplerinin sonuç verdiğini ifade ettiler. Tedavi için uzun mesafeler kat etmek zorunda kalan hastaların yaşadığı sıkıntının giderilmesinin kendileri için büyük önem taşıdığına ve AK Parti'nin her zaman kamu yararına hizmet etme gayretinde olduğuna vurgu yaptılar. Milletin ihtiyaçlarının giderilmesi için birlikte hareket ettikleri ve diyaliz ünitelerinin kurulumu konusunda da son aşamalara geldikleri müjdesini verdiler. Her şartta halkın refahı ve sağlığının öncelik olduğunu belirterek, bu konudaki tüm yatırım ve hizmetlerin devam edeceğini söylediler.  FADİME ÖZKARAN

 

Editör: Fadime Özkaran