CHP TBMM Grup Başkanvekili Kimdir?

Türk avukat ve siyasetçi olan Burcu Köksal, 18 Ocak 1980 tarihinde Afyonkarahisar'da doğdu. Sol görüşlü bir öğretmenin kızı olarak dünyaya gelen Burcu Köksal, eğitim hayatını Afyonkarahisar'da tamamladıktan sonra 2002 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.

Siyasi ve Sivil Toplum Yaşamı

Köksal, 2004 yılında Afyonkarahisar'da avukatlık mesleğine başladıktan sonra, Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Afyonkarahisar Şubesi, ve Tüketiciyi Koruma Derneği gibi sivil toplum kuruluşlarında aktif görev aldı.

Siyasi Kariyeri

Süper Lig'de 36. hafta maçları ne zaman yapılacak? Süper Lig'de 36. hafta maçları ne zaman yapılacak?

Köksal Siyasi yaşamına 2007 yılında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Kadın Kolları Başkanı olarak başladı. 2015 ve 2018 Türkiye genel seçimlerinde CHP Afyonkarahisar milletvekili olarak görev aldı ilerleyen tarihlerde. 2018 seçimlerinden önce, 14 CHP'li milletvekiliyle grup kurmak için İYİ Parti'ye geçmiş, ancak 10 Mayıs 2018'de CHP'ye geri döndü. 2023 genel seçimlerinde de CHP Afyonkarahisar milletvekili olarak parlamentoya girdi ve CHP'nin TBMM'deki üç grup başkan vekilinden biri olarak seçildi, aynı zamanda Köksal, 2024 Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı.

Kaynak: Gamze Koçak