AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay ile Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Ahmet Kahveci ODAK’a ayrı ayrı konuştular.

İl Başkanları Cumhur İttifakı’nın tepe noktasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bu ittifakın uzun süreli ve sağlıklı olarak devam edebilmesi için sürekli istişare halinde olduklarını, kendilerinin de zaman zaman ittifakın ilimizde de tam anlamıyla sürdürülebilmesi için görüştüklerini ifade ettiler.

2024 mahalle idareler seçiminde prensip olarak ittifak partilerinden herhangi birisinden aday adayı olmuş olan bir kişinin aday gösterilmediği takdirde diğer ittifak partisine gelmek istese bile buna sıcak bakmayacaklarını ifade eden Uluçay ve Kahveci “Amacımız Afyon’da tüm belediyelerin Cumhur İttifakı adayları tarafından kazanılmasını sağlamak. Birbirimizle elbette bazı yerlerde rekabet içerisinde olacağız; ama bu diğer partilerin yaptığı şekilde olmayacak biz beldelerimizi, ilçelerimizi ve ilimizi daha ileriye götürebilecek olan adayların Cumhur İttifakı içerisinde olduğuna inanıyoruz ve Afyonkarahisar’ın tamamının Cumhur İttifakı belediye başkanlarınca yönetilmesi için gayret edeceğiz’ dediler.

İl Başkanları ODAK’ın, ‘Yerelde ittifak yapacak mısınız?’ şeklindeki sorusuna, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, ‘ İttifak ile ilgili olarak yaklaşık on günlük bir çalışma süresi daha var Ankara’da. Hangi ilde hangi düzeyde ittifak olacağına dair henüz netleşmiş bir karar yok. Bu neticelendikten sonra elbette genel merkezlerimizin aldıkları karara uygun hareket edeceğiz. Bunun yanı sıra bazı yerlerde de Milliyetçi Hareket Partisi ile bir araya gelip yerel bazda işbirliklerimiz elbette olabilecektir’ dedi.

Karakol mesaisi bitiyor! Karakol mesaisi bitiyor!

Öte yandan Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Ahmet Kahveci de ODAK’a yaptığı açıklamada ‘ Biz de genel merkezimizin alacağı kararı bekliyoruz. Ama tüm hazırlıklarımızı da yapmaktayız. Afyon’un tamamında aday çıkartacak gücümüz ve potansiyelimiz var, ilçe başkanlarımız ile sürekli istişare halindeyiz. Önceliğimiz Cumhur İttifakı’nın ruhuna uygun hareket etmek ve ilimize en iyi hizmetlerin getirilmesine vesile olmaktır’ dedi.

ODAK ÖZEL HABER / MEHMET EMİN GÜZBEY

Editör: Fadime Özkaran